Dubaikryssning

/Dubaikryssning

Asien Kryssning, Solresa

Dubaikryssning

2 Mar – 10 Mar 2018

Persiska viken. Bara namnet väcker fascination för Orienten till liv, med sina böljande landskap mellan det turkosa havet och öknens varma färger.

Resan startar med en hotell övernattning i Dubai följt av en 7 nätters kryssning med MSC där du riktigt kan skämma bort dig själv och leva väl, en gammal tradition som är en del av de framsteg som Emiraterna gjort de senaste åren: Abu Dhabi och Dubai kommer att överraska dig med vågad, futuristisk arkitektur. Där det en gång endast fanns öken, hittar vi idag världens högsta byggnader, lyxigaste hotell och djärv arkitektur sida vid sida med historiska palats och lämningar från arabvärldens rika historia. Kryssningen tar dig också till Sir Bani Yas Is, ön som låter dig uppleva dina drömmars stränder – varför inte åka på en unik safari mellan mangroveträd, ökenlandskap och vackra utsikter? Destinationerna Bahrain samt Doha besöks också. Välkommen!

);”>

Grundinformation

Datum 2-10 mars 2018
Längd 9 dagar
Gruppstorlek min 20pers
Arrangör MSC

Resan i korthet

 • Bussanslutning från Linköping/Norrköping-Arlanda tor
 • Flyg med Emirates Arlanda-Dubai tor
 • Transfer flygplats-hotell, hotell-hamn, hamn-flygplats
 • 1 hotellövernattning i Dubai med frukost
 • Kryssning i vald hyttkategori inkl helpension
 • Skatter och hamnavgifter

resrutt dubaikryssning msc

Flyginformation

Avresa 13.35 Arlanda-22.55 Dubai
Hemresa 08.10 Dubai-11.35 Arlanda
Flygbolag Emirates
Bagage 30kg incheckat bagage samt 7kg handbagage

Boendeinformation

Hotellövernattning på bra mellanklasshotel i Dubai inkl frukost

Fartygsinformation

MSC Splendida

Det miljövänliga fartyget MSC Splendida för dig i stilfull lyx till världens mest eftertraktade kryssningsdestinationer, samtidigt som hon är en underbar destination i sig själv. Du kommer att älska livemusiken och den ovanligt stora variationsrikedomen på barerna och restaurangerna med mycket att välja på i gourmetväg, från äkta Medelhavsspecialiteter till kryddig Tex-Mex. Kvällen blir komplett med en högklassig föreställning på Strandteatern, en vinst på Royal Palm-kasinot eller dans på discot Club 33.

Det finns också en stor mängd sportanläggningar, bl.a. fyra swimmingpooler, en joggingbana, squashbana och toppmodernt gym. Efter alla ansträngningar kan du varva ner i MSC Aurea Spa med omtänksam balinesisk massage, thalassoterapi, avancerade skönhetsbehandlingar, turkiskt bad, bastu, bubbelpool och solarium. Eller solbada i lugn och avskildhet på soldäcket Top 18 med fantastiska havsvyer, egen spaservice och barmeny med gratis fruktspett. Barnen och ungdomarna kan också få vad de vill ha på sina egna avdelningar och klubbar.
Ett fartyg för alla åldrar.

Antal passagerare 4363 personer / Antal besättning ca1370personer / Däck 18(varav 14 för gäster)

Hyttkategorier

Balkonghytt
hytter med balkong, från ca 17 till 42 m².*
Dubbelsäng som kan omvandlas till två enkelsängar (på begäran).
Luftkonditionering, stor garderob, badrum med dusch eller badkar, interaktiv TV, telefon, trådlös internetuppkoppling (mot avgift), minibar och säkerhetsbox.

Utsideshytt
Utsideshytter med havsutsikt, från ca 12 till 29 m².
Dubbelsäng som kan omvandlas till två enkelsängar (på begäran)
Luftkonditionering, badrum med dusch, interaktiv TV, telefon, trådlös internetuppkoppling (mot avgift), minibar och säkerhetsbox.

Insideshytt
Insideshytter, från ca 13 till 24 m².*
Dubbelsäng som kan omvandlas till två enkelsängar (på begäran).
Luftkonditionering, badrum med dusch, interaktiv TV, telefon, trådlös internetuppkoppling (mot avgift), minibar och säkerhetsbox.

För bilder och mera beskrivning kika i msc katalog, har du den inte har finns den i våra butiker.

Upplevelsekategorier

När man reser med MSC så väljer man vilken upplevelsekategori man vill ha ombord förutom val om man vill ha insides, utsides el balkonghytt.

Innehåller basutbudet bestående av kryssning i bekväm insides, utsides el balkonghytt med helpension, all underhållning, de flesta aktiviteter inklusive tillgång till pool, gym och flera utomhuspooler.

Allt som Bellakategorin erbjuder samt även

 • våra bästa insides, utsides och balkonghytter
 • kostnadsfri leverans och fri frukost i hytten samt fri leverans av room-service.
 • flexibla ombokningsregler

Allt som Fantastica kategorin erbjuder samt även

 • Balkonghytter/sviter
 • All inclusive(Allegrissimo dryckespaket)
 • Spapaket med fritt inträde till Spa-området, hälsodrink,valfri massage(max 60 min), tillgång till solarium vid ett tillfälle och Thermisk Spaavdelning med bastu m.m
 • Exklusiv tillgång till privat soldäck

Övrig information

Vad du inte får ta med ombord på fartyget Det är inte tillåtet att ta med sig följande: alkohol, strykjärn, stearinljus, vapen (gäller även knivar, fickknivar, Leatherman och liknande), korkskruvar, kaffemaskiner/ vattenkokare, elektriska transformatorer, brandfarlig vätska, sprängämnen (till exempel fyrverkerier), amatörradioutrustning, hockeyklubbor, rusmedel, sax, skateboard/surfbräda, mat och dryck.

Alkohol Då islam förbjuder alkohol kan alkoholhaltiga drycker inte köpas i vanliga butiker i Förenade Arabemiraten. I Abu Dhabi, Dubai, Ras Al Khaimah och Fujairah serveras alkohol på hotellrestauranger och i barer. På hotellrummet kan du dricka alkohol som du har tagit med dig, det är maximalt tillåtet att införa max 4 liter alkoholhaltig dryck, per person över 18 år, till Förenade Arabemiraten. Observera att det i Förenade Arabemiraten är strikta regler när det gäller alkohol. Det råder 21-årsgräns vid köp av alkohol och det händer att personer under 21 år nekas inträde på barer.

Vänligen observera att enligt lokala lagar är det förbjudet att servera alkohol vissa dagar på året. Detta är naturligtvis utanför hotellets kontroll. Som gäst kan du därmed inte begära någon ersättning eller rabatt om sådan händelse skulle inträffa under din vistelse. Detta förbud brukar i regel vara under 24 H.

Bad Fina sandstränder i direkt anslutning till hotellen i Fujairah och Ras Al Khaimah. Hotellen i Dubai har trevliga poolområden. Bästa stranden är Jumeirah Beach. Abu Dhabi’s kustlinje är ca. 400 km lång och erbjuder härliga sandstränder.

Befolkning Cirka 9,2 miljoner invånare, varav ca 80% med utländsk nationalitet. Dubai har cirka 2,5 miljoner invånare, Abu Dhabi cirka 2 miljoner, Fujairah c:a 150.000 och Ras Al Khaimah drygt 200.000 invånare.

Elektricitet Både 110 volt och 220-240 volt används i Förenade Arabemiraten och ofta är det nödvändigt med adapter av engelsk typ. De allra flesta hotell erbjuder adaptrar till uthyrning eller utlåning.

Klimat Tropiskt ökenklimat. Ca 24-30 grader under vinterhalvåret med låg luftfuktighet.

Klädkod i Förenade Arabemiraten Som västerländsk besökare i ett muslimskt land är det viktigt att respektera de klädregler som råder. Se det som en upplevelse och en del av den arabiska kulturen och religionen. Utanför hotellets område bör du som kvinna täcka axlar och knän. Det gäller även på stranden, förutom precis nedanför hotellet. Med hänsyn till lokalbefolkningen bör du inte heller gå omkring i enbart badkläder inomhus. Packa alltså, förutom de vanliga sommar- och badkläderna, även ner kläder som skyler axlar och knän. Det vill säga långa byxor, kjolar som går nedanför knäna, t-shirts med lite ärm osv. Vid restaurangbesök kvällstid måste män bära långbyxor.

Klädkod ombord på fartyget Ledig klädsel ombord. Även de flesta kvällarna under kryssningen rekommenderas ledig klädsel.Två till tre kvällar arrangeras formella middagar och då rekommenderas kostym, eller kavaj och slips för herrar, och motsvarande för damer.

Läge Förenade Arabemiraten ligger på Arabiska halvöns sydöstra spets ut mot Persiska viken (Ras Al Khaimah, Abu Dhabi & Dubai). Landets östra kust ligger ut mot Indiska oceanen (Fujairah).

Pass/Visum Visum tillhandahålls kostnadsfritt för nordiska medborgare vid ankomst till Förenade Arabemiraten. Detta visum gäller i 30 dagar. Kontrollera ditt pass i god tid före avresan! Ditt pass måste vara giltigt minst 6 månader från inresedatum till Förenade Arabemiraten, du kan nekas inträde i landet om ditt pass har kortare giltighetstid än så. Alla barn måste ha ett eget pass. Det är ej möjligt att resa till Förenade Arabemiraten med trasigt- eller provisoriskt pass. Israeliska stämplar kan medföra nekad inresa i landet. Ingen sida i passet får på något sätt vara skadad. Skadat pass är ogiltigt och medför nekad ombordstigning. Utländska medborgare uppmanas att kontakta sitt lands ambassad för besked om passregler och visumkrav.

Språk Arabiska. Engelska fungerar oftast utmärkt.

Tid Sverige + 3 timmar.

Turistskatt En turistskatt (Tourism Dirham) tas ut i samtliga emirat. Kostnaden för denna skatt ligger på 10-30 dirham/rum/dag. Avgiften betalas direkt till hotellet vid utcheckning.

Valuta Dubai, Abu Dhabi och  Sir Bani Yas Is –Dirham (AED). 1 AED = drygt 2 kronor. Kort som Visa, Mastercard och Amex fungerar utmärkt på hotellen och på de flesta restauranger och affärer utanför.
Bahrain- Bahrain Dinar
Doha, Qatar– Qatarisk riyal
Prata med din valutaväxlare för information om rätt valuta.

Valuta Ombord på fartyget Priserna är i Euro men det är ett kontantlöst system

Program

Resan startar den 2mars med bussanslutning från Linköping och Norrköping upp till Arlanda. I Dubai börjar vi med en hotellövernattning på bra mellanklasshotell innan vi kliver ombord fartyget M/S Splendida den 3 mars och får njuta av en 7 nätterskryssning. Ombord äter vi gott och njuter av fartygets faciliteter och dagarna spenderas i land med att upptäcka nya destinationer i stort sett varje dag. Vill man kan man krydda resa med att boka in sig på någon av utflykterna som går i MSC´s regi.

Den 10 mars kliver vi av fartyget och reser åter till Arlanda där bussanslutningen väntar på oss för att ta oss åter till hemort.

Tidtabell för fartyget
Med reservation för ändringar

Prisinformation

Bella kategorin

 • Insideshytt 11.300:- per person i tvåbäddsrum/hytt
 • Balkonghytt 14.690:- per person i tvåbäddsrum/hytt

Fantastica kategorin

 • Insides 11.990:- per person i tvåbäddsrum/hytt
 • Utsides 14.390:- per person i tvåbäddsrum/hytt
 • Balkong 15.750:- per person i tvåbäddsrum/hytt

Aurea kategorin

Balkonghytt 19.500:- per person i tvåbäddsrum/hytt

I priset ingår

 • Bussanslutning från Linköping/Norrköping-Arlanda tor
 • Flyg med Emirates Arlanda-Dubai tor
 • Transfer flygplats-hotell, hotell-hamn, hamn-flygplats
 • 1 hotellövernattning i Dubai med frukost
 • Kryssning i vald hyttkategori inkl helpension
 • Skatter och hamnavgifter

I priset ingår inte 

 • Serviceavgift ombord 10 euro/person och dag.Kan förbetalas.
 • En turistskatt (Tourism Dirham) tas ut i samtliga emirat. Kostnaden för denna skatt ligger på 10-30 dirham/rum/dag. Avgiften betalas direkt till hotellet vid utcheckning.

Enkelhyttstillägg på förfrågan

Anmälningsavgift 3.000:- + ev. avbeställningsskydd

Slutbetalning senast 60 dagar innan avresa

 

 

 

 

Fler av våra paketresor

Kontakta oss gärna!

Kontakta oss gärna för mer information eller bokning. Det går bra att ringa, mejla eller att besöka något av våra kontor i Norrköping eller Linköping.

011-200 390 resecenter@ntm.eu

Öppettider & hitta till oss
2017-11-23T10:56:46+00:00 13 juni 2017|