Polens Riviera

/Polens Riviera

Europa Kulturresa, Storstadsresa

Polens Riviera

21 Aug – 26 Aug 2017

Gdynia-Gdansk-Sopot

Gdansk utgör tillsammans med Gdynia och Sopot det numera sammanflätade trestadsområdet. Storstaden Gdansk är en gammal hamnstad med gamla kranar, sevärdheter, charmiga gator och bra shopping. Dessutom finns det kilometerlånga vita sandstränder som inbjuder till avkoppling och sköna bad. Sandstranden börjar vid hamnen och går sedan vidare till exklusiva Sopot, Polens sommarhuvudstad. Här ligger fokus på strandliv och den breda och långa sandstranden är i absolut världsklass. Vi tar även en tur ut på Europas längsta träpir. På andra sidan av Sopot ligger områdets andra storstad, Gdynia, Här möts du av en fantastisk shoppingstad, men även en hamnstad med sandstränder mitt i stan.

 

);”>

Grundinformation

Datum 21-26/8 2017
Gruppstorlek Max 25 personer
Arrangör Resecenter

Resan i korthet

I priset ingår:

 • Bussanslutning Linköping/Norrköping- Nynäshamn, Skavsta-Norrköping/Linköping
 • 1 natt i vald hyttkategori på M/f Wawel inkl. frukost
 • Hemresa med Wizz Air Gdansk-Skavsta
 • 1 st. 3-rätters middagar på båten
 • 2 guidade rundturer, en i Sopot och en i Gdynia inkl. lunch
 • Guidad stadsvandring i Gdansk inkl. lunch
 • 4 nätter på hotell Hanza i Gdansk inkl. frukost
 • Busstransfer i Polen
 • Svensk färdledare under hela resan

Fartygsinformation

ms wafel

M/f Wawel, Polferries
Byggd 1980 vid det svenska varvet i Malmö,. Under 2004 genomfördes ett antalombyggnadsarbeten för att anpassa fartyget till Polferries behov. Färjan kan ta emot 1000 passagerare och har 511 platser i moderna hytter. Till gästernas förfogande finns även barer, restauranger samt ett antal butiker ombord.

Boendeinformation

Hanza Hotel, Gdansk ****

Hotellet ligger beläget i hjärtat av Gdansk intill den pittoreska floden Maltawa och 500 meter från den långa marknadsgatan. Hotellet erbjuder rum med luftkonditionering och gratis WiFi. På hotellet får du som gäst tillgång till ett hälsocenter med bastu.

Flyginformation

Preliminär flygtid
Hemresa 15.50 Gdansk- 17.00 Skavsta Airport
Flyg med Wizz Air

Övrig information

Gdynia
Modern hamnstad och ett populärt shoppingmecka. Här hittar du bl a norra Polens största galleria, Centrum Riviera. en modern, rik och dynamiskt utvecklande hamnstad och en anmärkningsvärd representant för polska kuststäder.

Gdansk 
Som en av de största och äldsta städerna i Polen har Gdansk mycket att erbjuda sina besökare. Med sitt läge vid Östersjön var den under en längre tid en central hamnstad under Hansa- och medeltiden. I Gdansk kommer du att få uppleva ett rikt kulturliv i kombination med levande historia och nutid.

Sopot
Sopot är en klassisk kurort som utvecklats till ett bad- och nöjesparadis mitt på Polens Riviera. Njut av ett myllrande folkliv och en skönt avslappnad stämning på caféer, och pubar längs gågatan Monte Casino. Lägg dessutom till en lång vit sandstrand och ett paradis är ett faktum för alla som vill sola, bada eller bara koppla av.

 

 

Dagsprogram

Med reservation för ev. ändringar

Måndag 21/8 Avresa med buss från Linköpings fjärrbussterminal 13:15. Upphämtning Norrköpings resecentrum 14:00 och vidare mot Nynäshamn. 17:00 Incheckning Polferries terminal, Nynäshamn 18:00 Avresa med m/f Wawel. På kvällen njuter vi av en 3 rätters middag ombord.

Tisdag 22/8 Frukost på båten 12:00 båtens ankomst till Gdansk, guide och buss väntar på terminalen för ett besök i Sopot Vi åker förbi sk. Bärnstens arena och Westerplatte – en plats där slagskeppet Schleswig-Holstein avlossade de första skotten i andra världskriget Lunch på Vänners torg i Sopot.(Varmrätt samt dessert och kaffe) Därefter fortsätter dagen med en stadsvandring i Sopot, Gågatan Monte Cassino, Per Oscar Dahlbergs Snedda Hus, Träpiren, Grand Hotell och avslutas med en Strandpromenad mot Gdynia Bussen hämtar upp för transfer till hotellet och incheckning på hotellet ca. 17:30

Onsdag 23/8 Frukost på hotellet därefter kl. 9:00 hämtar bussen upp vid hotellet för avresa till Gdynia Kort stadsvandring i Gdynia därefter vidare mot Malbork för lunch på Restaurang Piwniczka innan vi besöker den medeltida riddarborgen. Åter på hotellet ca 16:30

Torsdag 24/8 Efter frukost möter vår guide upp på hotellet kl. 10.00 för en stadsvandring: den gamla staden i Gdansk. Tillsammans med vår guide tar vi oss runt på historiska kullerstensgator och gränder innan vi slår oss ner på ” Långa Torget” för en 2 rätters lunch(varmrätt, dessert och kaffe). Efter lunch besöker vi Leninvarvet (Lech Walesa och Solidaritets historia)

Fredag 25/8 Har vi en härlig dag att njuta av den polska Rivieran innan vi återvänder till hamnen i Gdansk och går ombord på båten. Utcheckning på hotellet kl. 12:00, går bra att förvara väskorna i receptionen. Kl. 16:00 Busstransfer från hotellet till färjeterminalen i Gdansk (Polferries) incheckning och ombordstigning. Avresa kl. 18:00. Ombord serveras vi en 3 rätters middag på båten.

Lördag 26/8 Frukost på morgonen. Transfer till Flygplatsen för hemresa med Wizz Air från Gdansk till Skavsta där vår buss väntar på att ta oss tillbaka till Östergötland.

Prisinformation

5995:- per person i insides dubbelhytt

6295:- per person i utsides dubbelhytt

I priset ingår:

 • Bussanslutning Linköping/Norrköping- Nynäshamn, Skavsta-Norrköping/Linköping
 • 1 natt i vald hyttkategori på M/f Wawel inkl. frukost
 • Hemresa med Wizz Air Gdansk-Skavsta
 • 1 st. 3-rätters middagar på båten
 • 2 guidade rundturer, en i Sopot och en i Gdynia inkl. lunch
 • Guidad stadsvandring i Gdansk inkl. lunch
 • 4 nätter på hotell Hanza i Gdansk inkl. frukost
 • Busstransfer i Polen
 • Svensk färdledare under hela resan

Enkelrumstillägg insideshytt 2.330:-

Enkelrumstillägg utsideshytt 2.580:-

Anmälningsavgift 1000:-

Slutbetalning senast 40 dagar innan avresa

Fler av våra paketresor

Kontakta oss gärna!

Kontakta oss gärna för mer information eller bokning. Det går bra att ringa, mejla eller att besöka något av våra kontor i Norrköping eller Linköping.

011-200 390 resecenter@ntm.eu

Öppettider & hitta till oss
2017-06-21T16:14:37+00:00 21 mars 2017|