Premium Andalusien

/Premium Andalusien

Europa Kulturresa, Matresa

Premium Andalusien

20 Sep – 27 Sep 2017

Costa de Almería – Andalusiens soligaste hörn

Solsäker och strandnära semesteroas i södra Spanien med ett rikt utbud av sevärdheter och kulturskatter!

Costa de Almería i Andalusiens sydöstra hörn är en av Europas mest solsäkra platser och en utmärkt utgångspunkt för att upptäcka några av södra Spaniens mäktigaste kulturskatter.

Almería är en medelstor stad med ett levande centrum där de smala gågatorna kantas av små butiker och tapasbarer. Här lever gamla andalusiska traditioner kvar. Det är fortfarande brukligt att du serveras en liten matbit (tapa) när du beställer ett glas öl – utan extra kostnad.

Du bor i badortern Aguadulce som ligger ca 15 km söder om Almería. Här bor du på fyrstjärninga Hotel Playadulce som ligger i direkt anslutning till strand och havspromenad. I Premiumresan ingår dessutom tre intressanta utflyktsarrangemang.

);”>

Grundinformation

Datum 20-27/9 2017
Gruppstorlek Minimum 15, max 40 personer
Arrangör Solresor

Resan i korthet

 • Buss från Linköping/Norrköping – Arlanda tor
 • Flyg Arlanda-Almeria inkl flygmat
 • Transfer flyg-hotell tor
 •  Boende på 4-stjärniga Hotel Playadulce i Aguadulce inkl. halvpension (frukost samt sex middagar och en lunch).
 •  Utflykt: Stadsrundtur i Almería med tapasprovning inkl. dryck. Halvdag.
 •  Utflykt: Granada med besök i den moriska borgen Alhambra. Lunch ingår. Heldag.
 •  Utflykt: Landsbygdstur med guidat besök i ett av områdets växthus med provsmakning av lokalt odlade produkter, samt ett kvällsarrangemang med besök på en vinbodega i ökenområdet nordöst om Almería där det bjuds på vinprovning och middag. Halvdag/kvällsarrangemang.

Flyginformation

Preliminära flygtider
Avresa
Hemresa
Primera air

Bagage 23kg incheckat samt 8kg handbagage

Boendeinformation

Hotel Playadulce är  ett utmärkt semesterhotell på starndpromenaden i Aguadulce som är inrett i traditionell andalusisk stil, med mönstrat kakel på väggarna och detaljer i mörkt trä. Hotellet är byggt så att de flesta rum har delvis havsutsikt, med vy norrut mot Almería eller söderut mot Roquetas de Mar. Hotellträdgården är stor och grönskande och här finns pool och generös solterrass.

Här bor du riktigt bekvämt i luftkonditionerade dubbelrum med balkong. Från hotellet kan du promenera in till centrum och Aguadulces mysiga marina på 10-15 minuter. Det är också goda förbindelser till provinshuvudstaden Almería som nås med lokalbuss på 20 minuter. Halvpension ingår i grundpriset och mot ett litet tillägg kan du boka all inclusive. Om du deltar i Premium Andalusien, bor du på Hotel Playadulce under hela veckan.

Om hotellet
Antal rum 237
Avstånd till centrum 400 m Aguadulce
Avstånd till strand 50 m
Byggår 1962
Hiss Ja
Internet Ja (30 min gratis i lobbyn)
Kassafack Ja (avgift)
Poolhanddukar Ja (deposition)
Renoverat 1996
Våningar 7

Rumstyper: Luftkonditionerade dubbelrum med satelllit-TV, telefon, kassafack (avgift), minibar (avgift), badrum med hårtork samt balkong/terrass och delvis havsutsikt. 2 ordinarie bäddar samt 1-2 extrabäddar*.

Övrig information

Observera Granada-utflykten går genom bergstrakter, där temperaturen ofta är lägre än i kustområden som Costa de Almería. Reser du på våren eller hösten rekommenderar vi att du tar med ett ombyte med lite varmare kläder, såsom långbyxor, tjock tröja och ytterjacka.

Besöket i Alhambra under Granadautflykten, samt delar av stadsrundturen i Almería genomförs till fots i långsam promenadtakt. Promenaden i Granada/Alhambra går genom kuperad terräng med en del trappor.

Läge Aguadulce ligger bara 1,5 mil söder om provinshuvudstaden Almería, på Costa de Almerías norra del. Avstånd till Almerías flygplats är ca 3,5 mil.

Transfer Från Almerías flygplats tar de ca 35 minuter till första hotellstopp i Aguadulce. Vid tät trafik kan bussresan ta längre tid.

Befolkning De båda kustsamhällena Aguadulce och grannorten Roquetas de Mar är praktiskt taget sammanväxta och har tillsammans ca 85 000 invånare.

Språk Då Costa de Almería tidigare främst har haft inhemsk turism är inte alltid kunskaperna i engelska lika bra som på mer etablerade resmål såsom t ex Kanarieöarna och Mallorca. På de hotell vi anlitar brukar i regel någon eller några i personalen prata engelska.

Tid Samma som i Sverige.

Valuta Euro. Uttagsautomater finns i Aguadulce, Roquetas de Mar och Almería. Kreditkort accepteras av hotell och de flesta butiker och restauranger. Banker och hotell på Costa de Almería växlar som regel inte in svenska kronor. Växla kontanter i Sverige innan avresa om du inte vill ta ut euro i uttagsautomat.

Stränder och bad  En ca 15 km lång och bred strand sammanbinder orterna Aguadulce och Roquetas de Mar. Grovkornig strand och klart badvatten. Stränderna är inte långgrunda.

Restauranger I Aguadulces äldre centrumkärna finns främst restauranger och tapasbarer som serverar spansk mat med andalusisk inriktning. På hotellen serveras ett internationellt kök med spanska influenser.

Nöjesliv  Lugn atmosfär i Aguadulce med begränsat nattliv utanför hotellen. Under högsommaren, juli-augusti, besöker spanska semesterfirare området. Spanjorer har sena vanor, vilket återspeglas i underhållningen på hotellen. Under juli-augusti erbjuder flertalet hotell kvällsunderhållning med musik eller liveshower som varar fram till midnatt. Rikt och varierat nöjesliv med barer och dansställen i Almería, främst fredags- och lördagskvällar.

Sport Golf – 12 km norr om Aguadulce ligger golfbanan Envía (18 hål). I den sydligaste delen av Roquetas de Mar (13 km) ligger golfbanan Golf Playa Serena (18 hål). I El Toyo, ca 4 mil bort finns ytterligare en bana.

Kommunikationer Väl utbyggt nät av lokalbussar mellan Aguadulce, Roquetas de Mar och Almería. Taxi är billigare än i Sverige.

Prisinformation

8875:- per person i dubbelrum

I priset ingår

 • Buss från Linköping/Norrköping – Arlanda tor
 • Flyg Arlanda-Almeria inkl flygmat
 • Transfer flyg-hotell tor
 •  Boende på 4-stjärniga Hotel Playadulce i Aguadulce inkl. halvpension (frukost samt sex middagar och en lunch).
 •  Utflykt: Stadsrundtur i Almería med tapasprovning inkl. dryck. Halvdag.
 •  Utflykt: Granada med besök i den moriska borgen Alhambra. Lunch ingår. Heldag.
 •  Utflykt: Landsbygdstur med guidat besök i ett av områdets växthus med provsmakning av lokalt odlade produkter, samt ett kvällsarrangemang med besök på en vinbodega i ökenområdet nordöst om Almería där det bjuds på vinprovning och middag. Halvdag/kvällsarrangemang.

Enkelrumstillägg 1.365:-

Avbeställningsskydd 225:-

Anmälningsavgift 1.000:- per person + ev. avb skydd

Slutbetalning 40 dagar innan avresa

Vi reserverar oss för tryckfel och ändringar

Fler av våra paketresor

Kontakta oss gärna!

Kontakta oss gärna för mer information eller bokning. Det går bra att ringa, mejla eller att besöka något av våra kontor i Norrköping eller Linköping.

011-200 390 resecenter@ntm.eu

Öppettider & hitta till oss
2017-08-09T15:30:38+00:00 23 mars 2017|