Premium Azorerna från Norrköping

/Premium Azorerna från Norrköping

Europa Matresa, Naturupplevelser

Premium Azorerna från Norrköping

29 Aug – 5 Sep 2017

Detta är den atlantiska ögruppen med nio magiskt vackra vulkanöar som fram till portugisernas upptäckt 1427 var obebodda.

Som Europas utpost mitt i Atlanten är ögruppen ett kalejdoskop av landskap och folk fyllt av exotiska miljöer och sagolika upplevelser.

Arkipelagen är en botanisk smältdegel med sin rika flora och öarna ligger som havsomslutna trädgårdar mitt i Golfströmmens ljumma vatten. Någon har sagt: ”Att besöka Azorerna är att återupptäcka delar av det ursprungliga paradiset, där människan och naturen tillsammans skapade den eviga skönheten”. Huvudön São Miguel rymmer en skattkammare av sevärdheter, upplevelser och utflyktsmål.

Du bor hela veckan på förstklassiga Hotel Marina Atlântico som ligger i direkt anslutning till Ponta Delgadas livliga marina. Dubbelrummen har modern inredning och balkong med havsutsikt.

);”>

Grundinformation

Datum 26 september-3 oktober
Längd 8 dagar
Gruppstorlek min 20 max 49 personer
Arrangör Solresor

Resan i korthet

 • Flyg med Primera air Norrköpings flygplats-Ponta Delgada t/r inkl. flygmat samt incheckat bagage 23kg och handbagage 8kg
 • Transfer flygplats-hotell t/r
 • Boende på fyrstjärniga Hotel Marina Atlântico alldeles vid havet.
 • Frukost sju dagar och middag på hotellet fyra kvällar inkl. dryck.
 • Halvdagsutflykt: Guidad stadspromenad i Ponta Delgada och Smaka på Azorerna spännande smakprov från Azorernas gastronomiska värld
 • Heldagsutflykt: Stora öturen på São Miguel inkl. lunch.
 • Heldagsutflykt: Furnasdalen med de varma källorna inkl. lunch och dryck.
 • Kvällsarrangemang: Fonduemiddag och hästshow på lantgården Pico da Cruz.
 • Svensktalande guide under utflykterna.

Flyginformation

Preliminära flygtider
Avresa 08.05 Norrköpings flygplats- 11.45 Ponta Delgada
Hemresa Ponta 15.00 Ponta Delgada- 22.25 Norrköping flygplats
Primera Air

Bagage 23kg incheckat bagage samt 8kg handbagage

Boendeinformation

Hotel Marina Atlântico är perfekt beläget längs hamnavenyn bara 50 meter från vattnet. Här erbjuds ett bekvämt boende i luftkonditionerade dubbelrum med fint badrum och vacker möblerad balkong med teakgolv. Samtliga balkonger har utsikt över havet, hamnpromenaden, segelbåtshamnen och det fina friluftsbadet.

I hotellets hälsocentrum erbjuds bad i uppvärmd inomhusbassäng, jacuzzi, bastu och turkiskt bad. En imponerande brokonstruktion över hamnavenyn sammanbinder hotellet med marinan och hamnpromenaden. Under sommarmånaderna erbjuds bassängbad på det fina allmänna friluftsbadet mot en liten avgift. Marinan öppnar famnen för segelbåtar från Europa och Amerika och här finns det gott om nya och trevliga restauranger och affärer.

Rumstyper:Mycket fräscha och luftkonditionerade dubbelrum med satellit-TV, badrum och möblerad balkong med full havsutsikt. 2 ordinarie bäddar, inga extrabäddar.

Observera:Hotellet har inomhuspool. Utomhuspoolen tvärs över gatan drivs i kommunal regi och är öppen under sommaren. Inträde kostar ca € 3/dag.

Övrig information

LägeI ögruppen Azorerna ute i Atlanten ca en tredjedel av sträckan från Lissabon till New York. Yta 747 km2.

Transfer Från Ponta Delgadas flygplats tar det ca 15 minuter till första hotellstopp i Ponta Delgada, ca 30 minuter till första hotellstopp i Capelas, ca 40 minuter till första hotellstopp vid Caloura/Vila Franca do Campo/Agua do Alto och ca 1 tímme till Furnas.

Tidsskillnad Sverige -2 timmar.

Miljö Fängslande och andlöst betagande natur. Varierat och kontrastrikt landskap. Blommor finns året runt. Blomsterprakten är som mest intensiv under sommarmånaderna.

Klimat Tempererat subtropiskt klimat året runt. Lägsta dagsmedeltemp. 16° (jan). Högsta dagsmedeltemp. 26° (aug). Snabba väderskiftningar. Vanligt med regnskurar som följs av solperioder. Lämpligt med kläder för skiftande väderlek. Havets medeltemp., påverkad av Golfströmmen, ligger på 16°-23° året om.

 

Preliminärt dagsprogram

Dagsprogrammet är preliminärt och dagarna för olika arrangemang kan komma att ändras. Slutgiltigt program erhåller du vid ankomst till resmålet. 

Dag 1:
Ankomst till São Miguel. Transfer till Hotel Marina Atlântico i Ponta Delgada. På eftermiddagen blir det välkomstmöte och presentation av veckan som väntar.

Dag 2:
Guidad stadspromenad i Ponta Delgada på förmiddagen åtföljt av några spännande smakprov från ögruppens
lokalproducerade livsmedel.

Dag 3:
Dagen till fritt förfogande. Utflyktstips: Eldsjön och Tvillingsjöarna.

Dag 4:
Dagen till fritt förfogande. Utflyktstips: Val- och delfinsafari.

Dag 5:
Denna dag viker vi åt den stora öturen på São Miguel då vi njuter av det dramatiska landskapet på den östra delen av ön. Nordeste brukar kallas för den tionde azoriska ön p g a sitt isolerade läge. Det är också den äldsta delen av ön med storslagen natur och rik växtlighet.

Dag 6:
Under denna heldag besöker vi vulkankratern Furnas ett Island fast med tropisk grönska och varma källor. Vi besöker även den botaniska trädgården Terra Nostra och badar i ”Ungdomens källa”. Lunch ingår i utflykten.

Dag 7:
Fonduemiddag och hästshow på den azoriska lantgården Pico da Cruz.

Dag 8:
Transfer till flygplatsen för hemresa.

Prisinformation

10499:- per person i dubbelrum

I priset ingår

 • Flyg med Primera air Norrköpings flygplats-Ponta Delgada t/r inkl. flygmat. Incheckat bagage 23kg och handbagage 8kg
 • Transfer flygplats-hotell t/r
 • Boende på fyrstjärniga Hotel Marina Atlântico alldeles vid havet.
 • Frukost sju dagar och middag på hotellet fyra kvällar inkl. dryck.
 • Halvdagsutflykt: Guidad stadspromenad i Ponta Delgada och Smaka på Azorerna spännande smakprov från Azorernas gastronomiska värld
 • Heldagsutflykt: Stora öturen på São Miguel inkl. lunch.
 • Heldagsutflykt: Furnasdalen med de varma källorna inkl. lunch och dryck.
 • Kvällsarrangemang: Fonduemiddag och hästshow på lantgården Pico da Cruz.
 • Svensktalande guide under utflykterna.

Enkelrumstillägg 2135:-

Avbeställningsskydd: 225:-

Anmälningsavgift 1.000:- + ev. avbeställningsskydd

Slutbetalning senast 40 dagar innan avresa

Fler av våra paketresor

Kontakta oss gärna!

Kontakta oss gärna för mer information eller bokning. Det går bra att ringa, mejla eller att besöka något av våra kontor i Norrköping eller Linköping.

011-200 390 resecenter@ntm.eu

Öppettider & hitta till oss
2017-06-29T10:00:21+00:00 21 mars 2017|