Vackra Parga

/Vackra Parga

Europa Naturupplevelser, Solresa

Vackra Parga

25 Sep – 2 Okt 2017

Att resa till Parga är som att komma till en romantisk småstadsidyll.

Det är härligt kulligt och grönt, stränderna är fantastiska och på kvällarna tycks det liksom glittra om staden. I Parga är man alltid välkommen – och väl här är det svårt att motivera sig att någonsin vilja åka härifrån. Parga ligger bildskönt som en amfiteater mot hamnen. På kvällarna är det full kommers runt hamnen. Mysig belysning från de välbesökta tavernorna som ligger tätt på rad, doften av grillat, lekande barn och semestrande kärlekspar som flanerar i den ljumna kvällsbrisen. Parga ligger på Greklands västkust, strax sydöst om Korfu. Det perfekta läget vid vattnet och det varierande kustlandskapet med småöar, vikar och sund och inte minst den resliga stadssiluetten skapar unisont en illusion av en ö. Parga har dessutom behållit sin genuina karaktär och det märks tydligt på gator och torg.

);”>

Grundinformation

Datum 25 september-2 oktober 2017
Längd 8 dagar
Arrangör Apollo

Resan i korthet

 • Buss Norrköping/Linköping tur och retur
 • Flyg Arlanda- tur och retur inkl. flygmat
 • Transfer Flygplats-hotell tur och retur
 • Boende på Parga beach hotell**** dubbelrum inkl. halvpension (frukost/middag)
 • Utflykt: Meteora – Greklands Grand Canyon heldag
 • Utflykt: Ioniska pärlor  heldag
 • Utflykt: Hemliga Epirus  heldag

Flyginformation

Preliminära flygtider
Utresa Arlanda-Parga 06.50-11.20
Hemresa: Parga-Arlanda 12.20-14.45
Flygbolag Novair.        Flygtid ca 3.30
Bagage Tillåten maximal frivikt hos Novair är 20 kg/person inklusive handbagage. Frivikten kan disponeras fritt mellan incheckat bagage och handbagage, men handbagaget har en tillåten maxvikt på 5 kg

Hotellinformation

parga beach hotel

Fräscha Hotell Parga Beach**** ingår i  Mondo Selected – utvalda hotell med hög standard och komfort. Hotellet ligger i grönskande omgivningar mitt på den fina stranden i vackra Parga. Våra gästar prisar såväl strandläget som den härliga trädgården. Med splitternya faciliteter som kaffe- och juicebaren Mondo Coffee och gym väntar en komplett semesterupplevelse.  Här bor vi i Moderna deluxerum med satellit-tv, telefon, minibar och kuddmeny. Möjlighet till extrabäddar i bäddsoffa. Gratis wifi, luftkonditionering och deponering. Hårtork. Bad/dusch och wc. Balkong eller terrass. Städning 7 ggr/vecka. Avstånd till strand 0 m Avstånd till centrum 1,3 km

Utflykter som ingår

Ioniska pärlor 
En härlig dag på havet, där man kan njuta av solen på däck medan man spanar efter vilda delfiner. Vi besöker idylliska Paxos och Anti Paxos. Ta med en snorkel till badstoppet utanför Voutoumi, vattnet är kristallklart vid Anti Paxos! Naturen på Paxos västkust är anmärkningsvärd med dess fina formationer: pekande och kupolformade klippor och grottor. Vi besöker också den största byn på ön, Gaios där man på egen hand kan strosa runt. Prova gärna ett glas av deras lokala vin, handla lite på smågatorna eller ta en tur till Gaios lilla strand som ligger i centrum.  Mat och dryck ingår inte i priset.

Meteora – Greklands Grand Canyon 
Meteora som utnämnt till ett världsarv av UNESCO ligger inte långt från Parga. Sen miljoner år tillbaka finns här höga klippor som rest sig upp i skyn. Det är en mäktig känsla att besöka Meteora och man brukar säga att detta är Greklands Grand Canyon. Området är inte bara känt för sina klippor utan även för klostren som har blivit uppbyggda på toppen av dessa berg. För att kunna ta sig upp till klostren tidigare måste munkar/nunnorna klättra på repstegar eller hissas upp i nät, men i dag har man huggit ut trappsteg så det ska vara enkelt för besökare att komma hit. Mat och dryck ingår inte i priset.

Hemliga Epirus 
Inte långt från Parga rinner Acheron-floden, som också är känd som Styx från den grekiska mytologin. Myten säger att det var här Achilles blev doppad i floden av sin mor för att bli odödlig.
Under denna fantastiska dag i naturens tecken, upplever du Epirusområdet från sin bästa sida. Dagen startar med en behaglig båttur utmed den historiska floden. Efter det tar vi oss till Nekromandio där pilgrimerna fick kontakt med undervärlden och vidare till byn Gliki där Styx börjar. Här äter vi lunch. Följ med lokalguiden på äventyr genom det kyliga vattnet. Ingår i priset: Lunch inklusive vatten.

Övrig information

Äta ute Medelpriset för en tvårätters middag exklusive dryck är ca 150 kr per person.

Transfer Buss från flygplatsen Aktion via en tunnel till Preveza och vidare till Parga, ca 1 timme (effektiv restid). Eftersom Pargas gränder är smala kan det ta tid för transferbussen att ta sig fram till hotellen. Stränder:Grovkorniga sand- och klapperstensstränder. Town Beach ligger inne i Parga och består av klappersten. Mer svängrum på stranden får du på Lichnos Beach (ca.3 km) och Valtos (ca.2 km) som är två fina stränder utanför stan. Längst hela västkusten i närheten av Parga ligger det många mindre och mer orörda stränder.

Kommunikationer Bussförbindelser med städer runt om på fastlandet, inklusive Aten. Från Igoumenitsa går båtar till Korfu. Från Parga går det utflyktsbåtar till de små öarna Paxos och Antipaxos. Dagliga taxibåtar till stränderna utanför Parga. Uthyrning av bilar, mopeder och cyklar.

Betalningsalternativ I Parga kan kontantuttag med kort göras på banker, i bankomater samt på Apollos servicekontor (Visa och MasterCard).

Bra att veta Ev avgift för luftkonditionering och deponering betalas direkt till hotellet.

Väder Ca. 25 grader i luften och dryga 20 grader i vattnet.

Valuta Euro Tidsskillnad: +1h Yta och befolkning: Parga har ca 2 500 bofasta invånare

Prisinformation

10.495:- per person i dubbelrum

I priset ingår

 • Buss fr Norrköping/Linköping tur och retur
 • Flyg Arlanda- tur och retur inkl flygmat
 • Transfer Flygplats-hotell tur och retur
 • Boende på Parga beach hotell dubbelrum inkl. halvpension (frukost/middag)
 • Utflykt: Meteora – Greklands Grand Canyon  heldag
 • Utflykt: Ioniska pärlor   heldag
 • Utflykt: Hemliga Epirus heldag

Enkelrumstillägg 5.000:-

Avbeställningsskydd 249:-

Anmälningsavgift 1000:- + ev. avbeställningsskydd

Slutbetalning senast 40 dagar innan avresa

 Vi reserverar oss för tryckfel och ändringar

Fler av våra paketresor

Kontakta oss gärna!

Kontakta oss gärna för mer information eller bokning. Det går bra att ringa, mejla eller att besöka något av våra kontor i Norrköping eller Linköping.

011-200 390 resecenter@ntm.eu

Öppettider & hitta till oss
2017-07-13T15:14:40+00:00 10 april 2017|