En resa är något man ser fram emot och ska vara en trevlig upplevelse både innan, under och efter att man har åkt. Eftersom vi vet att en del av våra kunder är oroliga och har frågor, vill vi vara tydliga i vår kommunikation hur vi hanterar den uppkomna situationen och hur vi agerar för att du ska känna dig trygg. Det gäller självklart både om du redan har en resa inbokad med oss eller om du går i funderingar på att boka en resa längre fram.

Vi följer utvecklingen kring Coronaviruset noggrant och har daglig kontakt med våra samarbetspartners för att ha en uppdaterad inblick i situationen för olika resmål. Vår grundinställning är att vi aldrig ska att utsätta våra kunder för onödiga risker. Vi förlitar oss på det som myndigheter och rådande organ har fastställt och anpassar våra rekommendationer och avbokningsregler efter det och avråder därmed inte från att resa generellt.

Om UD går in och avråder för resa till det land som er bokade resa går till så kommer resan bli inställd alternativt flyttad till annat datum. Resecenter eller arrangören kontaktar då alla som det berör.
För att en resenär ska ha rätt att avboka krävs att man med säkerhet kan konstatera att resmålet påverkas vid den tidpunkt som den aktuella resan genomförs. Eftersom en avrådan kommer att tas bort så snart läget bedöms vara mindre osäkert, kan man INTE avboka en resa som ligger långt fram i tiden och få pengarna återbetalade. Om avresan ligger längre fram i tiden än 14 dagar gäller vanliga avbokningsvillkor.
Är det så att man har en sjukdomshistoria bakom sig som gör att en resa skulle utsätta personen för risk så är det till sin läkare man behöver vända sig och få ett läkarintyg med avrådan och kontaktar sedan sitt försäkringsbolag.

Att avboka sin resa p.g.a. av oro ger ingen återbetalning från arrangör eller Resecenter.

Viktigt i denna stund är att följa alla råd som Folkhälsomyndigheten ger : https://www.folkhalsomyndigheten.se/
Samt följa utveckling på Utrikesdepartementets sida: https://www.regeringen.se/sveriges-regering/utrikesdepartementet/

Varma hälsningar teamet på Resecenter