Europa Kryssning

Medelhavskryssning från Barcelona med Brilliance of the Seas

29 sep – 6 okt 2019

En resa-flera destinationer!

Nice* Portofino*Florens/Pisa*Rom*Amalfi kusten

Förläng sommaren och följ med på en fantastisk Medelhavskryssning!
Resan startar med att vi flyger ut från Linköping till Barcelona. I Barcelona väntar transferbuss på oss för färd till hamnen där vi kliver ombord på Royal Caribbeans fartyg- Brilliance of the Seas och framför oss väntar en fantastisk sju nätters kryssning i Medelhavet där vi njuter av lyx och flärd ombord och upptäcker fantastiska destinationer. Fyllda av upplevelser kliver vi av fartyget i Barcelona och tar oss vidare till flygplasten för att flyga åter till Sverige och Linköpings flygplats.

BOKA
);”>

GRUNDINFORMATION

Datum 29 september-6 oktober 2019
Längd 7 nätter
Gruppstorlek max 40
Arrangör Resecenter i samarbete med Royal Caribbean

Preliminära flygtider med KLM
Avresa
29 september Linköping 06.05-Barcelona 12.35(via Amsterdam)
Hemresa
6 oktoberBarcelona 11.05-Linköping 1645 (via Amsterdam)
Bagage 23kg incheckat och 12kg handbagage


FARTYGINFORMATION

Brilliance of the Seas Royal Caribbean


Brilliance of the Seas® är ett fartyg i Radiance-klassen och passar dig som uppskattar en mer småskalig kryssningsupplevelse med elegant, klassisk fartygsinteriör . Fartyget är utrustat med stora glasfönster som ger fantastisk utsikt och mycket ljus, perfekt kompletterade av elegant interiör och läckra möbler. Ombord kan du njuta av en modern konstsamling med tavlor och skulpturer. Fartygen i Radiance-klassen har ett brett utbud av aktiviteter och faciliteter, och du kommer hitta något som passar dig perfekt, oavsett vad du önskar av semestern.
293 meter lång/ 20 hyttkategorier/ 90.090 bruttoton/ 1250 hytter/ 2.500 gäster/ 13 däck

brillance of the sea

Balkonghytt
Detta är en standardhytt med balkong, som har havsutsikt. Hytten har två sängar som kan göras om till dubbelsäng. Hytten innehåller också ett sittområde, privat balkong, bad, sminkbord med hårfön,  TV, radio, minikylskåp och kassaskåp.
Storlek på hytten ca: 17 m2, balkong ca 4 m2.

Fönsterhytt
Standard utsideshytt med fönster, för 2-4 personer. Du väljer själv om du vill ha två enkelsängar eller dubbelsäng. Hytten är utrustad med en liten sittgrupp, TV, telefon, badrum med dusch, kassaskåp, minibar, sminkbord med hårfön, garderob och eluttag för 110/220 volt.
Storlek på hytten, ca: 14 m2

Insideshytt
Standardhytt med plats för två-fyra personer. Du väljer själv om du vill ha två enkelsängar eller dubbelsäng. Hytten är utrustad med en liten sittgrupp, TV, telefon, badrum med dusch, kassaskåp, minibar, sminkbord med hårfön, garderob och eluttag för 110/220 volt.
Storlek på hytten: 14 m2.

Tidtabell

29 Sep Barcelona, Spain – 17:00  Boarding
30 Sep  Nice (Villefranche), France 9:00 -17:00  Tendered
01 Oct  Portofino, Italy 8:00-18:00 Tendered
02 Oct  Florence /pisa (Livorno), Italy 7:00- 19:00  Docked
03 Oct Rome (Civitavecchia), Italy 7:00- 19:00  Docked
04 Oct  Naples (Salerno), Italy 8:00- 18:30 Docked
05 Oct  Cruising – – Cruising
06 Oct  Barcelona, Spain 6:00 AM – Departure

rom


PROGRAM

Dag 1 Mot Barcelona och ombordstigning
Avresa från Linköpings flygplats tidig morgon. I Barcelona åker vi transferbuss från flygplatsen till hamnenför ombordstigning. Fartyget avgår 17.00 och framför oss väntar en fantastik kryssning på Medelhavet. Antingen kan man upptäcka destinationerna på egen hand eller så bokar man på någon av Royal Caribbeans utflykter. Ombord njuter vi av fartygets facilitet och underhållning i världsklass. Varje kväll äter vi en gemensam middag i fartygets huvudrestaurang men man kan även välja att besöka någon av de andra restauranger ombord, det finns ett flertalet som är kostnadsfria och några som man betalar ett litet tillägg för. Alla dagar utom en kommer vi till en ny destination som bara väntar på att upptäckas.

Dag 2 09:00 – 19:00: Villefranche (Nice), Frankrike
Villefranche är din port till den Franska Rivieran, med städer som Monte Carlo, Cannes och Nice. Det här stoppet erbjuder soliga stränder, sofistikerade badorter, charmiga byar och spektakulär utsikt.

Dag 3 08:00 – 18:00: Portofino
Portofino, eller “fin hamn” som namnet betyder på italienska, är en liten italiensk fiskestad och är en av de mest exklusiva byarna i Italien. Portofino är belägen i regionen Ligurien på Riviera di Levante. Staden är en populär turistort och anses som en av Medelhavets vackraste städer, där den klättrar uppför bergssluttningarna från den gamla hamnen. Staden har genom åren haft många prominenta gäster. Det var till exempel här som Richard Burton friade till Elizabeth Taylor.

Dag 4 07:00 – 19:00: Florens/Pisa (Livorno), Italien
Livorno ligger i regionen Toscana och är en utmärkt utgångspunkt om du vill utforska några av Italiens vackraste städer, till exempel Florens. Alla piazzor och kyrkor, däribland Duomo-katedralen, gör Florens till en perfekt stad för turister som vill gå till fots. Florens är renässansens födelseort och många av periodens mästerverk finns i dag utställda på de två fantastiska museerna, Uffizi och Galleria dell’Accademia, med bland annat Michelangelos David som en av attraktionerna

Dag 5 07:00 – 19:00: Rom (Civitavecchia), Italien
Hamnstaden Civitavecchia är en utmärkt utgångspunkt för de många sevärdheterna i den historiska staden Rom. Den eviga staden har så många historiska, arkitektoniska och religiösa sevärdheter att det kan fylla ett helt liv. Forum Romanum, Sixtinska kapellet, Pantheon och Peterskyrkan – för att bara nämna några få.

Dag 6 Dag 6, 08:00 – 18:30: Salerno, Italia
Salerno är en stad i södra Italien som ligger cirka 50 km söder om Neapel vid Salernobukten . Salerno är huvudort på Amalfikusten och en lång strandpromenad börjar i staden och sträcker sig en bra bit söderut. Mot inlandet tornar bergen upp sig varav ett kröns av en antik borg. Salerno är känt för sitt medicinska universitet Scuola Medica Salernitana, som anses vara Europas äldsta medicinska fakultet grundad på 1000-talet, som var ett centrum för medicinsk vetenskap.

Dag 7 Till havs
Denna dag smälter vi intrycken från de andra destinationerna och njuter av alla de faciliteter som finns ombord. Kanske passa på att boka ett spa besök?

Dag 8 Avstigning och färd hemåt
Ankommer Barcelona kl. 06:00: Barcelona, Spanien. Transferbussar väntar på oss för att ta oss till flygplatsen och åter resa till Linköpingsflygplats.

 


PRIS & RESEVILLKOR

Pris

Balkong 19.995:- per person i tvåbäddshytt

Utsides 17.995:- per person i tvåbäddshytt

Insides 16.595 :- per person i tvåbäddshytt

I priset ingår

  • Flyg med KLM från Linköping-Barcelona via Amsterdam inkl incheckat bagage samt handbagage
  • Transfer flygplats-hamn tur o retur
  • Kryssning i vald hyttkategori inkl helpension*
  • Skatter och hamnavgifter samt serviceavgift
  • Representant från Resecenter med under resan

*Följande ingår i kryssningens pris: Hytt, frukost, lunch, middag, snacks och vissa måltidsdrycker ingår på utvalda restauranger och caféer. I våra specialrestauranger får du en upplevelse lite utöver det vanliga – några ingår i kryssningens pris och för de övriga betalar du ett tillägg. Rumsservice erbjuds dygnet runt. Kontinental frukost serveras vid förbeställning till hytten mellan kl. 07.00-10.och ingår i kryssningens pris. För övriga beställningar för rumsservice tillkommer en serviceavgift på ca 8 USD/beställning. Ingår gör även de flesta aktiviteter och underhållning ombord samt dricks, skatter och avgifter.

Tillägg

  • Enkelhytts tillägg på förfrågan
  • Avbeställningsskydd 6% av resans pris med ERV försäkringar
  • Reseförsäkring ERV
  • Dryckespaket

Passkopia: Resecenter behöver ha in en passkopia inför denna resa. Lämnas efter bokning.

Anmälningsavgift 3.000:- + ev. avbeställningsskydd

Slutbetalning senast 60 dagar innan avresa

Vi reserverar oss för tryckfel samt ändringar som ligger utom vår kontroll

 

 

Fler av våra paketresor

Kontakta oss gärna!

Kontakta oss gärna för mer information eller bokning. Det går bra att ringa, mejla eller att besöka något av våra kontor i Norrköping eller Linköping.

011-200 390 resecenter@ntm.eu

Öppettider & hitta till oss