Nord- och Centralamerika Storstadsresa

New York, staden som aldrig sover

2 sep – 6 sep 2020

Följ med till “The Big Apple”

Följ med på Resecenters resa till New York ”The Big Apple” . Att New York attraherar besökare från hela världen året runt och det är inte svårt att förstå. Staden sover aldrig utan sjuder av liv dygnet runt. Det kulturella utbudet är enormt och sevärdheterna många. Lägg därtill den häpnadsväckande arkitekturen med Manhattans skyline, storstadspulsen och ett riktigt centralt boende nära Times Square och vi har satt samman ett härligt paket av 3 utflykter som ingår i resans pris.

new york

 

BOKA
);”>

GRUNDINFORMATION

Datum 2-6 september
Längd 5 dagar
Gruppstorlek Minst 10 personer, max 20 personer
Arrangör Resecenter

Preliminära flygtider med SAS
Avresa Arlanda- New York, Newark 10.25-12:55
Hemresa New York, Newark-Arlanda 17:20-07:15 +1
Bagage 23 kg samt handbagage 10 kg. flygmat ingår

Boende på Ameritania hotell ***+

Hotellet är beläget i teaterdistriktet , intill Ed Sullivan Theater och 800 m från Times Square. Perfekt hotell för dig som älskar kultur- och teaterupplevelser. Ett elegant mellanklasshotell beläget på gångavstånd till många restauranger, barer och butiker. På hotellet har du som gäst tillgång till trådlös internet. Inom bara några kvarter finner du New York’s Museum of modern Art, Times Square, Central Park och flera av New Yorks största attraktioner. Till Radio City Music Hall, Madison Square Garden, Empire State Building,  och Javits Convention Center promenerar du på 15 minuter. Rockefeller Center ligger inom en kort promenad. Bäddat för en lyckad vistelse! Vid hotellet finns bl. a dygnsöppen reception, salong med bar, trådlöst internet (extra avgift) och frukostmatsal.

Rummen: I rummens utrustning ingår badrum med dusch, hårtork, strykjärn, telefon, värdeskåp (extra avgift), satellit-TV, trådlöst internet (extra avgift) och luftkonditionering


PROGRAM

Notera att dagsprogrammet endast är preliminärt och att dagarna för de olika utflykterna kan komma att ändras samt innehåll.

Dag 1 – Flyg till New York åtföljs av transfer till hotellet och incheckning.

Dag 2 – Utflykt – Stadsrundtur på Manhattan  där vi får se mycket med bl.a. Rockefeller Center, Wall Street, Chinatown, SoHo, Central Park, Empire State Building och Harlem. ( 5h förmiddag).

Dag 3-  Utflykt- Brooklyn bridge promenad, vi tar tunnelbanan mot Brooklyn och promenerar över och fortsätter till Brooklyn hights

Dag 4 – Utflykt – Stadsvandring på Manhattan i Greenwich Village & meatpacking och Chelsea inkl. highline (förmiddagen)
Meatpacking är ett område på Manhattan som tidigare var ett industriområde vid Hudson floden där alla slaktarhus och köttmarknaden låg. Idag är det ett väldigt hippt och trendigt områden som genomgått en gentrifiering men slaktarhusen finns fortfarande bland de fina butikerna, hotellen, restaurangerna, cafeér, museum etc. Här har bla Efva Attling sin butik i New York. Det är här The High Line startar vilket är en gammal övergiven upphöjd järnväg som var i bruk från 1934 – 1980, sedan 2009 är den ombyggd den en fantastisk allmän park som går över stadens Avenyer och gator som drivs utav Friends of the High Line och används även som en temporär konsthall med skulpturer utmed parkens totala längd på 2,4km.

Dag 5 – Dagen fri för egna strövtåg

Dag 6 – Förmiddagen till fritt förfogande. Tidigt på eftermiddagen tar vi transferbussen ut till flygplatsen för hemresa. Vi flyger kl  18.40 och landar ca. 11:25  påföljande dag i Linköping


ÖVRIG INFORMATION

Utflykter eller teaterbiljetter Innan resan kan ni boka på om ni vill se någon musikal eller teaterföreställning, gospel i Harlem eller åka upp i Rockefeller center för att nämna några. För utbud ta kontakt med oss på Resecenter

Pass Varje resenär ska vara försedd med giltigt pass och det måste vara giltigt fram till ankomstdagen till Sverige. Resecenter behöver ha in en passkopia på er vid bokning.

Visum Varje resenär som ej behöver visum ska anmäla sin ankomst till USA minst 72 timmar före avresa, sk ESTA. Detta görs på https://esta.cbp.dhs.gov. Välj “svenska” och fyll i formuläret. Godkännande kommer som regel direkt och gäller för obegränsat resande under två år i samma pass. Avgiften är US$ 14 och betalas med kreditkort. Använd webbadressen ovan, det finns flera sajter som tar extra betalt för att vidarebefordra ansökan.

Tidskillnad Vintertid -5 timmar mot svensk tid, sommartid – 6 timmar

Adapter Adapter krävs för eluttagen, 2 platta piggar

Dricks Det är mycket viktigt att ge dricks på restaurangerna i New York,  det är vanligt att ge 20% i dricks. Det är vanligt att restaurangpersonalens lön ligger under minimilönen eftersom ägaren räknar med att inkomsterna från dricks kompletterar deras låga löner.


PRIS & RESEVILLKOR

16.995:- per person i dubbelrum

I priset ingår

  • Flyg Arlanda-New York t/r
  • Incheckat bagage och flygplatsskatter
  • Transfer flyg-hotell t/r
  • 4 nätter på Ameritana hotell inkl frukost
  • Utflykter: Stadsrundtur Manhattan
  • Utflykt: Brooklyn Bridge
  • Utflykt: Stadsvandring på Manhattan i Greenwich Village & meatpacking och Chelsea inkl. highline
  • Svensktalande guide

Enkelrumstillägg 5800:-

Avbeställningsskydd ERV försäkring 6% av resans totalpris
Anmälningsavgift 2500:- , betalas inom en vecka
Slutbetalning senast 40 dagar innan avresa

Resevillkor: Resecenter se här eller under bra att veta

 

Vi reserverar oss för tryckfel samt ändringar som ligger utom vår kontroll. Ev valutajustering kan komma att ske, detta senast 40 dagar innan avresa.