Oceanien Kulturresa, Naturupplevelser, Rundresa

Nya Zeeland & Cooköarna 19 dagar

14 nov – 2 dec 2020

Följ med på en unik resa med storslagna vyer och turkosblå laguner

Upplev en kontrastrik resa genom maoriernas land, Aotearoa, som betyder ”det långa vita molnets land”. Nya Zeeland bjuder enastående naturscenerier, spännande städer och möten med gästvänliga ”kiwis”! Resan går därefter vidare till det genuina Söderhavet och Cooköarna som förutom polynesisk kultur bjuder på vita sandstränder, turkosblåa laguner och vajande palmer.

);”>

GRUNDINFORMATION

Datum: 14 november-2 december 2020
Längd: 19 dagar
Gruppstorlek: min 15 max 30
Arrangör: Tour Pacific
Flygbolag: Singapore airlines/Air New Zealand


RESAN I KORTHET

NYA ZEELAND
Natursköna Queenstown
Båttur med ångbåten TSS Earnslaw till fårfarmen Walter Peak
Kryssning genom Milford Sounds fjordlandskap
Huvudstaden Wellington
Nationalmuséet Te Papa i Wellington
Rotorua – den maoriska kulturens vagga med bubblande gejsrar, heta lergropar och maorikultur
Hangi – maorisk festmiddag
Waiheke Islands olivlundar & vingårdar
Middag på hög höjd i Sky Tower

COOKÖARNA
Jeepsafari på Rarotonga
Snorkling i Aitutakis turkosblåa lagyn
Spektakulär ”Island Night show” med vickande höfter
Marknaden i Avarua

SINGAPORE
Stopp med övernattning i Singapore på hemvägen
Besök på Gardens by the Bay

DAG-FÖR-DAG-PROGRAM

Dag 1 Stockholm – Singapore
Direktflyg med prisbelönta flygbolaget Singapore Airlines via Moskva till Singapore. (Flygmåltider)

Dag 2 Singapore – Christchurch
Ankomst på morgonen till Singapore. Direkt från flygplatsen beger vi oss ut i vimlet på en stadsrundtur där vi upplever Singapores spännande fusion av moderna arkitektur, tempel och koloniala byggnader. I turen ingår Little India, Chinatown och botaniska trädgården. Därefter incheckning för dagrum på vårt hotell, Village Hotel Changi 4* som ligger nära flygplatsen. Därefter tid till en stunds vila. Tidig kväll transfer till flygplatsen för nattflyget som tar oss till Christchurch. (L, flygmåltider)

Dag 3 Christchurch – Queenstown 3
”Kia Ora” och välkommen till Nya Zeeland! En kort inrikesflygning återstår innan vi är framme i den mysiga äventyrsstaden Queenstown, dit vi anländer under eftermiddagen. Staden ligger vackert belägen mellan dramatiska alptoppar på Sydön. Vi åker direkt för incheckning på vårt hotell Oaks Shores Queenstown 4*. Kvällen är till eget förfogande.

Dag 4 Queenstown
En skön start på dagen och vi unnar oss sovmorgon. Dagen bjuder på en sightseeingtur i Queenstown med omnejd. På kvällen stiger vi ombord på det fina gamla ångfartyget TSS Earnslaw som tar oss över sjön till fårfarmen Walter Peak. Här njuter vi av den mysiga miljön medan vi äter en läcker BBQ-middag. (F, M)

Dag 5 Milford Sound
Heldagsutflykt till det vackra fjordlandskapet i Milford Sound. Bussresan går genom den enastående vackra Fiordland National Park som finns med på UNESCOs lista över världskulturarv. Dagens höjdpunkt
är en kryssning genom fjordarmen i sagolikt vacker natur med imponerande vattenfall och dramatiska berg. Har vi tur ser vi både sälar och delfiner. Så var redo för att föreviga magiska ögonblick! En lunch-buffé serveras under båtturen. Åter i Queenstown står kvällen till eget förfogande. (F, L)

Nya Zeeland

Dag 6 Queenstown – Wellington
Förmiddagen är till eget förfogande innan det är dags att lämna Sydön. Tidig eftermiddag hämtas vi för transfer till flygplatsen och flyg vidare. Under vår vistelse här bor vi centralt på Novotel Wellington 4*. Resten av dagen är till eget förfogande. (F)

Dag 7 Wellington
Stadsrundtur under förmiddagen där vi ser träkatedralen St Paul’s, Mount Victoria som bjuder på de
bästa vyerna över staden och en guidad visning i Parlamentet. Besöker även Nya Zeelands intressanta och populära nationalmuseum Te Papa, som öppnade 1998. På ett interaktivt sätt får vi följa olika kulturer på Nya Zeeland samt landets fascinerande natur. Återstoden av dagen spenderas på egen hand, kanske en tur med linbanan eller en promenad till hamnen, där finns ett stort utbud av restauranger och caféer. (F)

Dag 8 Wellington – Rotorua
Skön start på dagen. Efter frukost hämtas vi för flyg vidare till Rotorua, den maoriska kulturens vagga. Här får vi ta del av den mångtusenåriga maorikulturen. Rotorua är en stad som även kännetecknas av svavel-doft då det pyser och bubblar ur marken överallt. Från flygplatsen en sightseeingtur innan vi checkar in på, Millennium Hotel Rotorua 4*. På kvällen ska vi gå på en genuin maorisk festmiddag ”hangi”, med dans-uppvisning. (F, M)

Dag 9 Rotorua
Idag står Rotoruas geotermiska områden på programmet med besök på det maoriska konst- och hantverkscentrat Te Puia. Här får vi en inblick i maoriernas kultur och förhoppningsvis ser vi även Pohuta Geyser får ett av sina många dagliga utbrott. Därefter tar vi gondolen uppför Mount Ngongotaha för lunch till en härlig utsikt över sjöarna. Eftermiddagen och kvällen är sedan till eget förfogande. Kanske lockar ett besök på Polynesian Spa för en stunds härlig avkoppling i de varma mineralpoolerna och till den vackra utsikten över Lake Rotorua. (F, L)

Dag 10 Rotorua – Waitomo – Auckland
Resan fortsätter idag med buss. På vår väg till Nya Zeelands största stad, Auckland gör vi ett stopp för en guidad tur i de mäktiga kalkstensgrottorna Waitomo Caves, kända för sina lysmaskar och vackra dropp-stensformationer. Idag äter vi lunch i vacker lantlig idyll innan vi väl är framme i ”the City of Sails”, som staden också kallas för, vilket man förstår när man ser alla segelbåtarna i hamnen. Vi checkar in på vårt hotell, M Social 4*. Kvällen är därefter till eget förfogande. (F, L)

Dag 11 Waiheke Island
Efter frukost en promenad till hamnen för att ta färjan över till vackra Waiheke Island, en överfart på
ca 40 minuter. Ön är känd för sitt behagliga klimat, stränder, olivlundar och vingårdar som ligger i det böljande och vackra landskapet. Här besöker vi vingårdar och på en av dem äter vi också lunch innan färjan tar oss tillbaka till Auckland. Resten av dagen är sedan fri för egna aktiviteter. (F, L)

Dag 12 Auckland
En helt ledig dag ligger framför dina fötter. Njut av en skön sovmorgon och en härlig långfrukost. Kanske
ta båten över till mysiga kronjuvelen Devonport. Här finns konstgallerier, kaféer och butiker i de gamla historiska trähusen med nyzeeländsk charm. Ett annat alternativ är att strosa runt i småbåtshamnen och imponeras av alla segelbåtar. Här ligger också det intressanta Martime Museum. På kvällen ses vi igen för att avsluta vår vistelse på Nya Zeeland med middag blir på hög höjd till fantastisk utsikt i Sky Tower, södra halvklotets högsta byggnad! (F, M)

Dag 13 Auckland – Rarotonga
Tidig morgon lyfter flyget mot Cooköarna och Rarotonga, den största ön och tillika huvudön av ögruppens femton öar som ligger utspridda i Stilla havet. Här möts vi av ljumma härliga vindar. ”Kia Orana”, välkommen till Cooköarna! Här tillåts inga hus vara högre än palmerna, allt är verkligen genuint. Då vi under flygningen passerar datumlinjen innebär det att det åter igen är den 20 november när vi landar. Vår transfer tar oss direkt till vårt hotell, Manuia Beach Resort 4*. Kvällen är till eget förfogande. (F)

cook island

Dag 14 Rarotonga
Jeep Safari står på programmet idag, en halvdagstur runt på Rarotonga, upp på berget och in i regn-skogen. Turen avslutas med en riktigt söderhavsinspirerad lunchbuffé. Eftermiddagen är sedan till eget förfogande. Passa på att snorkla, paddla kajak eller bara njut av att bara vara. (F, L)

Dag 15 Aitutaki
En kort flygtur tar oss till en av Söderhavets vackraste platser; Aitutaki. Här väntar en kryssning i den stora turkosblåa lagunen
med snorkling och strandhugg på flera av lagunens många sandöar däribland ”One Foot Island”.
Förutom badkläder ska även passet tas med för då kan du få den unika stämpeln från världens minsta postkontor. Gå på strövtåg, känn dig som Robinson för en dag eller bara njut av solens varma strålar. På menyn idag står det färsk grillad fisk. Åter på hotellet är kvällen fri för egna aktiviteter. (F, L)

cook island

Dag 16 Rarotonga
Idag är det lördag och ett besök på marknaden i Avarua är ett måste. Därefter är dagen ledig till att bara njuta av vad Rarotonga och resorten har att erbjuda. En stund i hängmattan kanske lockar! På kvällen avslutar vi vistelsen i rytmikens tecken med en kulturell och spektakulär ”Island Night Show” med musik, dans och en utsökt polynesiska buffé på Te Vara Nui Village. (F, M)

Dag 17 Rarotonga – Auckland – Singapore
Dags att ta farväl och tidig morgon beger vi oss till flygplatsen för flyg till Singapore via Auckland. På flyg-resan har vi åter passerat datumlinjen och det är redan den 25 november när vi mellanlandar i Auckland. Vi är i transit några timmar innan vi går ombord på flyget till Singapore. Transfer direkt till vårt hotell, Grand Copthorne Waterfront 4*, för incheckning. Efter en lång dag i luften säger vi god natt! (Flygmåltid)

Dag 18 Singapore – Amsterdam
Njut av en ledig förmiddag. På eftermiddagen träffas vi igen för ett besök på en av Singapores främsta sevärdheter, Gardens by the Bay, med inträde till de båda fantastiska växthusen Cloud Forest och Flower Dome. Resan avslutas med en middag innan vi beger oss ut till flygplatsen för nattflyg mot Amsterdam.
(F, M, flygmåltider)

Dag 19 Amsterdam – Stockholm – hemdestination
Ankomst tidig morgon till Amsterdam för vidare flyg till Stockholm. Dags att säga hejdå till varandra för den här gången med förhoppningsvis många härliga minnen från resan med hem i bagaget.

Med reservation för att ändringar i dag-för-dag-programmet kan ske vid t ex ändrade flygtider eller oförutsedda händelser.


PRIS & RESEVILLKOR

Pris per person i dubbelrum: ca 78.900:– (kan komma att justeras då flygpriser ännu inte är fastställda vid upplägg av resan)

I priset ingår:
Flyg med Singapore Airlines och Air New Zealand, Arlanda-Singapore, Singapore-Queenstown-Wellington-Rotorua, Auckland-Rarotonga-Auckland-Singapore-Arlanda
Flygskatter ingår med 1600:- ev tillägg debiteras vid slutbetalning
15 nätter på 4-stjärniga hotell
26 måltider utöver flygmåltiderna, 14 frukost, 7 luncher och 5 middagar
Transporter, utflykter och inträden enligt program
Färdledare från Tour Pacific


Enkelrumstillägg: 17500:-

Avbeställningsskydd: 6% av resans pris (ERV)

Anmälningsavgift: 3500:- erlägges senast 7 dagar efter bokning

Slutbetalning: 60 dagar innan avresa

Resevillkor: Tour Pacifics resevillkor


Övrig information

Pass och visum

Det är varje resenärs ansvar att kontrollera att passet är giltigt. Namnet i flygbokningen måste överensstämma exakt med namnet i passet.
Nya Zeeland: Visum behövs ej för vistelser under 3 månader. Passet ska vara giltigt 3 månader efter hemkomst.
Cooköarna: Visum behövs ej för vistelser under 31 dagar, men utresebiljett måste kunna uppvisas. Passet ska vara giltigt 6 månader efter hemkomst.
Singapore: Visum behövs ej för vistelser under 3 månader. Utresebiljett kan behöva uppvisas. Passet ska vara giltigt minst 6 månader efter hemkomst.

Mediciner på resan?
Receptfri medicin kan tas med utan intyg. Om du tar med dig större mängder receptbelagd medicin ska du ta med dig ett intyg på engelska från läkaren som säger varför du behöver ha den med dig.
Dessutom rekommenderar vi att vissa läkemedel åtföljs av recept som är översatta till engelska vid minsta risk att läkemedlet kan tas för narkotika eller andra förbjudna substanser. Tala med din läkare.

Vaccinationer

Hör med din vaccinationscentral vad som gäller för din resa

cook island med reservation för tryckfel och ev ändringar som står utanför vår kontroll

Fler av våra paketresor

Kontakta oss gärna!

Kontakta oss gärna för mer information eller bokning. Det går bra att ringa, mejla eller att besöka något av våra kontor i Norrköping eller Linköping.

011-200 390 resecenter@ntm.eu

Öppettider & hitta till oss