Europa Naturupplevelser, Solresa

Azorerna-vackrare än ett vykort

1 okt – 8 okt 2019

Följ med på en spännande resa och upptäck Azorernas skönhet och kultur!

Ögruppen, mitt ute i Atlanten, består av nio magiskt vackra vulkanöar som fram till portugisernas upptäckt 1427 var obebodda. Arkipelagen är en botanisk smältdegel med sin rika flora och öarna ligger som havsomslutna trädgårdar mitt i Golfströmmens ljumma vatten.  ”Att besöka Azorerna är att återupptäcka delar av det ursprungliga paradiset, där människan och naturen tillsammans skapade den eviga skönheten”

BOKA
);”>

GRUNDINFORMATION

Datum 1-8 oktober 2019
Längd 8 dagar
Gruppstorlek min 20 max 30 personer
Arrangör Solresor

Flyginformation
Avresa Arlanda-Ponta Delgada 07:00-13:05 (Byte Lissabon)
Hemresa Ponta Delgada- Arlanda 13:55-23:20 (byte Lissabon)
Flygbolag TAP
Bagage Incheckat bagage 23kg samt handbagage 8kg

Boendeinformation
Hotel São Miguel Park ligger centralt i ett förhållandevis lugnt och vackert område nära till såväl Ponta Delgadas centrum som den mycket fina och moderna gallerian Parque Atlântico. Här bor du på bekvämt promenadavstånd till stadens varierade utbud av affärer, restauranger, uteserveringar och sevärdheter.
Boendet är utmärkt i ljusa och relativt stora dubbelrum med skrivbord, fåtöljer samt balkong.
Förutsättningarna för hälsa och välbefinnande på hotellet är mycket goda. Här finns stor utomhuspool och solterrass med utsikt över Ponta Delgada. Du finner även ett fitnesscenter med stort välutrustat gym, uppvärmd inomhuspool, bastu, turkiskt bad, jacuzzi och möjlighet till massage. Vidare har hotellet en trevlig barsalong med utsikt över poolområdet och en utmärkt restaurang.


Utflykter som ingår i resans pris

Välkomstmiddag
Vid ankomsten till Azorerna startar vi den upplevelserika veckan med en välkomstmiddag. Vi tar oss till fots från hotellt till en mysig restaurang och njuter av en god lokal middag. Till middagen serveras en öl, vatten eller en halv flaska vin. Här umgås vi tillsammans i några timmar och går igenom veckans kommande upplevelser innan vi beger oss tillbaka till hotellet.

Eldsjön och Tvillingsöarna
Turen startar med ett besök på en ananasplantage där vi får lära oss om odlingens komplicerade process. Där efter beger vi oss till en av de få kvarvarande azoriska keramikfabrikerna där allt tillverkas från grunden. Turen fortsätter uppåt till Lagoa do Fogo – Eldsjön. 945 meter över havet befinner vi oss mitt bland molnen och här stannar vi till för att njuta av den fantastiska utsikten över sjön och kratern.
Påväg ner från berget stannar vi till vid ett vattenfall i tropiska Caldeira Vehla där den som önskar kan ta ett dopp i ungdomens källa. Efter ett lunch-stopp på öns nordkust sätter vi sedan kurs mot Sete Cidades, även kallat Tvillingsjöarna. Vi besöker utkiksplatsen Vista do Rei som bjuder på panoramautsikt över den imponerade vulkankratern. Vägarna vi kör längs under utflykten är frodiga och bjuder på flera magiska vyer.
Heldagsutflykt inklusive lunch

Furnas och Terra Nostraparken
Vi börjar med att köra längs nordkusten och stannar sedan vid Europas största teplantage. Här får vi en inblick i produktionen och möjlighet till att smaka på de olika slags teerna. Efter det går turen vidare genom Povocaokratern och österut där vi besöker några av Sao Miguels speciella rastplatser som påminner om små blomsteroaser.
En av dagens absoluta höjdpunkter är när vi besöker byn Furnas i Furnasdalen som även är en av öns största vulkankratrar. När vi kör in i byn kan vi se att det ryker från varma källor som finns naturligt i marken. I Furnas besöker vi den botaniska trädgården, Terra Nostraparken, men ett fantastiskt utbud av blommor, växter och träd. Här kan du även bada i parkens 35 grader varma och järnhaltiga sjö som kallas ungdomens källa!
Lunchen är ett kapitel för sig då den tillagas i den varma vulkaniska jorden. Det tar ca sex timmar att tillaga rätten cozido som är fylld med azoriska traditioner och specialiteter.
Längs med turen berättas det även om öarnas historia och sociala förhållanden.
Heldagsutflykt inklusive en lättare lunch
Tänk på att ha oömma badkläder om du vill ta ett dopp i Terra Nostaparken då järnet i vattnet kan färga av sig på kläderna.

Quinta da Terca/gårdsbesök
Vid ankomst hälsar det svenska värdparet, Claude och Christina de Leval, oss välkomna till gården som de har ägt sedan 2001. Under rundvisningen på gården får vi bland annat se ett litet kapell, gästrummen och den privata delen som består av hall, allrum med ursprungliga detaljer från 1640 samt det stora lantköket. Christina berättar med inlevelse och med stort intresse om blommor och växter som vi passerar på vägen till ”picadeiron” – ridbanan. Byggnaden intill ”picadeiron” – som är byggt i samma tidsperiod som huset – har stora glaspartier ut mot ridbanan. Här kan slår vi oss ned för att njuta av den mäktiga stämningen som hela stället inger när parets hästar visar upp sig. Under uppvisningen serveras ett glas av det lokala portvinet. Rundturen avslutas i huset där du blir serverad ett glas vin och en liten buffé med små lokala rätter som är tillagade i gårdens lantkök. Vi åker tillbaka till Ponta Delgada längs med sydkusten.


Övrig information

Läge: Ögruppen Azorerna ute i Atlanten ca en tredjedel av sträckan från Lissabon till New York.
Yta: 747 km2.
Transfer:Från Ponta Delgadas flygplats tar det ca 20 minuter till hotellet
Tidsskillnad: Sverige -2 timmar.
Miljö: Fängslande och andlöst betagande natur. Varierat och kontrastrikt landskap. Blommor finns året runt. Blomsterprakten är som mest intensiv under sommarmånaderna.
Klimat: Tempererat subtropiskt klimat året runt. Lägsta dagsmedeltemp. 16° (jan). Högsta dagsmedeltemp. 26° (aug). Snabba väderskiftningar. Vanligt med regnskurar som följs av solperioder. Lämpligt med kläder för skiftande väderlek. Havets medeltemp., påverkad av Golfströmmen, ligger på 16°-23° året om.


PRIS & RESEVILLKOR

Pris: 10. 490:-per person i dubbelrum

I priset ingår:

 • Transfer Linköping/Norrköping t/r
 • Flygresa Arlanda-Azorerna inkl incheckat bagage
 • Boende på Hotel Sao Miguel Park inkl. frukost
 • Välkomstmiddag
 • Utflykt: Eldsjön och Tvillingsjöarna
 • Utflykt: Furnas & Terra Nostraparken
 • Utflykt: Quinta da Terca/gårdsbesök
 • Svensktalande reseledare

Tillägg

 • Enkelrumstillägg: 1695:-
 • Halvpension 1365:-
 • Avbeställningsskydd: 325:-

Anmälningsavgift: 1500:- + ev avbeställningsskydd
Slutbetalning: 60 dagar innan avresa
Resevillkor: Solresor

med reservation för ev. ändringar som står utanför vår kontroll 

Fler av våra paketresor

Kontakta oss gärna!

Kontakta oss gärna för mer information eller bokning. Det går bra att ringa, mejla eller att besöka något av våra kontor i Norrköping eller Linköping.

011-200 390 resecenter@ntm.eu

Öppettider & hitta till oss