Europa Kulturresa, Matresa, Solresa

Premium Kreta

21 sep – 28 sep 2019

Följ med på en premiumresa till Kreta som bjuder på en vecka fylld av upplevelser!

Denna stora, natursköna ö med sin dramatiska historia bjuder på fantastiska stränder, trevliga tavernor och antik kultur. Följ med oss på en premiumresa till Kreta och upplev den goda maten, naturen och kulturen som ön är känd för. Flygresa, hotell, måltider och utflykter med reseledare är inkluderat under resan. Då Kreta ligger långt söderut i Medelhavet är ön välsignad med en sommar som varar ända från april till november.

BOKA
);”>

GRUNDINFORMATION

Datum 21-28 september 2019
Längd 8 dagar
Gruppstorlek max 32 personer
Arrangör Apollo

Preliminära flygtider
Avresa 2018-09-21 Stockholm/Arlanda – Chania
NVR245 07:00 11:55
Hemresa 2018-09-28 Chania – Stockholm/Arlanda
NVR246 12:10 16:00
Bagage: Totala frivikten är 20 kg inklusive handbagage. Handbagaget får max väga 5 kg med maxmått: 55 x 40 x 22 cm.

Boendeinformation

santa helena
Santa Helena Beach**** är ett Apollo Mondo Selected-hotell och erbjuder bästa tänkbara läge mitt på stranden i Platanias. Här finns ett vackert poolområde med utsikt över havet, och du solar med gratis solstolar och parasoller både vid poolen och på stranden. På ankomstdagen finns en flaska vatten och kaffe-/tefaciliteter i lägenheterna. Trappor och nivåskillnader inom hotellområdet. Observera att till samtliga rum med balkong är det endast trappor.

Enrumslägenheter
Kombinerat sovrum och minikök. Alla lägenheter har enkel köksutrustning, kylskåp, kaffebryggare, kokplatta och vattenkokare. Gratis wifi, luftkonditionering och deponering. Tv med satellitkanaler med ett par skandinaviska kanaler. Bad/dusch och wc. Hårtork. Balkong, markbalkong eller terrass. På några av rummen med markterrass så är det ett par trappsteg upp från terrassen till rummet. Städning 6 ggr/vecka.
Rumstorlek: 25-32 kvadratmeter

Tvårumslägenheter
Rymliga tvårumslägenheter med ett separat sovrum samt ett kombinerat vardagsrum och minikök. Enkel köksutrustning, kylskåp, kaffebryggare, kokplatta och vattenkokare. Alla tvårumslägenheter har gratis wifi och deponering samt gratis luftkonditionering i både vardagsrum och sovrum. Tv med satellitkanaler med ett par skandinaviska kanaler. Bad/dusch och wc. Hårtork. Balkong, markbalkong eller terrass. På några av rummen med markterrass så är det ett par trappsteg upp från terrassen till rummet. En av tvårumslägenheterna saknar uteplats, men har stora öppningsbara fönsterytor. Städning 6 ggr/vecka.
Rumstorlek: 30-50 kvadratmeter . Antal personer: 2-4 personer

santa helena kreta


PROGRAM

Dag 1 Bussanslutning från Linköping och Norrköping till Arlanda. Ankomst till Kreta och incheckning på hotellet.

Dag 2 Välkomstmöte på dagen.

Dag 3 Utflykt till botaniska trädgården samt en grekisk matlagningskurs och lunch.

Botaniska trädgården och grekisk matlagningskurs
Ett besök i den botaniska trädgården står även på schemat. När vi ankommer till botaniska trädgården utanför Chania får vi alla ett set med vandringsstavar. Därefter tar vi oss runt till fots tillsammans med vår lokalguide medan vi kikar närmare på de vackra blommorna och växterna i trädgården. Utflykten bjuder dock på en till höjdpunkt, nämligen grekisk matlagning – och vi ska själva tillaga maten!

Grekerna är passionerade över råvarans kvalitet och duktiga på att använda färska smaksättningar från naturen i sin matlagning, som exempelvis färska örter och olja. Därför passar det perfekt med en matlagningskurs i den botaniska trädgården. Här plockas frukt och grönt och andra råvaror i trädgården precis utanför restaurangen. Maten tillagas i grupper om 4-5 personer, med expertövervakning under hela processen.

crete

Dag 4 Guidad stadsvandring i Chania och middag på en lokal restaurang.

Stadsvandring i Chania
Vi tillbringar en eftermiddag och kväll i vackra Chania med en stadsvandring. Dagens lokalguide tar oss runt och visar de viktigaste sevärdheterna i både den moderna och gamla delen staden. Därefter sätter vi oss till bords på en lokal restaurang i centrum där vi njuter av en välsmakande måltid.

Dag 5 Denna dag har du på egen hand.

Dag 6 Utflykten “smaken av Kreta” med bland annat vinprovning och lunch.

Smaken av Kreta
Under denna utflykt lär vi oss mer om Kretas lokalproducerade jungfruoljor och viner. Dagen börjar med ett besök i byn Vouves, där några av Kretas äldsta olivträd finns. Därefter åker vi vidare till Anoskeli Olive Mill & Winery, där vi får lära oss allt om de olika olivoljesorterna och hur de olika produktionsfaserna ser ut. Vi avslutar besöket med att provsmaka oljorna.

Nästa stopp blir på en charmig kretensisk vingård där vi får en presentation av Anoskeli-druvorna och hur vinproduktionen för de fem Anoskeli-vinerna går till. Även här kommer vi att provsmaka vinerna. På vägen tillbaka stannar vi till på en taverna som bjuder på en fantastisk utsikt.

Dag 7 Denna dag har du på egen hand.

Dag 8 Utcheckning och hemfärd tillbaka till Sverige. Bussanslutning åter till Norrköping och Linköping

Observera att ändringar i utflyktsprogrammet kan förekomma enda fram till avresedagen. Större ändringar i programmet förekommer sällan och meddelas vanligtvis i god tid före avresa. Även lokala förhållanden kan göra så att ändringar förekommer nära avresan.


PRIS & RESEVILLKOR

10.595:- per person i enrumslägenhet
11.995:- per person i tvårumslägenhet

I priset ingår

 • Bussanslutning Norrköping/Linköping-Arlanda tur och retur
 • Flyg Arlanda-Chania inkl flygmat och incheckat bagage
 • Transfer flygplats-hotell tur och retur
 • Boende 7 nätter i vald lägenhet på Santa Helena Beach premium****
 • Halvpension inkl dryck till måltiderna (en halv flaska vin, öl, mineralvatten)
 • Flygskatten från svenska flygplatser
 • Utflykt enligt program

Tillägg

 • Enrumsrumlägenhet för enskilt bruk 3.300:-
 • Avbeställningsskydd 249:-
 • Hotellskatt i Grekland
  Det grekiska parlamentet har beslutat att införa en särskild hotellskatt för turister från och med 1 januari 2018. Avgiften varierar mellan 0,25 och 4,00 euro per hotellrum och natt, beroende på hotellets officiella klassificering. Observera att Apollos klassificering av hotellen kan skilja sig från den officiella hotellklassificeringen. För dig som resenär innebär det att du som mest behöver betala 28 euro per rum och vecka (för 5-stjärniga hotell). Avgiften betalas till hotellet vid in- eller utcheckning och är alltså inte inkluderad i resans pris. Betalning sker med kort eller kontanter, observera att vissa hotell endast accepterar kontant betalning.

Anmälningsavgift 1200:- +ev avbeställningsskydd

Slutbetalning senast 45 dagar innan avresa

Biljetter skickas hem ca 2-3 veckor innan avresa tillsammans med ett avresemeddelande.

Villkor Apollos villkor

Vi reserverar oss för tryckfel samt ändringar som ligger utom vår kontroll

Fler av våra paketresor

Kontakta oss gärna!

Kontakta oss gärna för mer information eller bokning. Det går bra att ringa, mejla eller att besöka något av våra kontor i Norrköping eller Linköping.

011-200 390 resecenter@ntm.eu

Öppettider & hitta till oss