Europa Kulturresa, Solresa

Rhodos-en resa för dig som reser själv

8 sep – 15 sep 2019

Följ med oss på vår premiumresa till Rhodos, en resa för dig som reser själv!

Rhodos är en välkänd pärla i det grekiska ö-riket och ett väldigt populärt resmål. Att ön är en av de stora, klassiska favoriterna är lätt att förstå – här finns vackra stränder som bjuder in till lata dagar i solen, unika minnesmärken från forntiden och ett stort utbud av nöjen och andra festligheter på kvällarna. Detta är resan för dig som reser själv men vill resa tillsammans med andra, det mesta inkluderat för din bekvämlighets skull.

BOKA
);”>

GRUNDINFORMATION

Datum: 8-15 september 2019
Längd: 8 dagar
Gruppstorlek: min 20, max 30
Arrangör: Apollo

Flyginformation: Arlanda-Rhodos 06:55-11:20, Rhodos-Arlanda 12:50-16:00
Flygbolag: Novair


Hotellinformation

Hotell Dionysos ***+

Hotellet ligger i lugna omgivningar några minuters promenad från den stranden i Ixia. Hotellet har en grönskande trädgård med ett stort poolområde. Gratis solstolar och parasoller. Vid poolen finns även en poolbar. Hotellet har en bufférestaurang samt två á la carte-restauranger som erbjuder både grekiska och internationella rätter. Vårdad klädsel under middagen. Två barer och ett café. Kvällsunderhållning flera kvällar i veckan. Gratis tennis, bordtennis, biljard och minigolf. Gratis wifi på hela hotellområdet. Tv-rum. Till centrum är det ca 500 meter och närmaste supermarket ligger ca 50 meter från hotellet. Till Rhodos stad är det ca 4 kilometer.
Enrumslägenheter med en dubbelsäng eller två enkelsängar samt bäddsoffa. Minikök med kokplattor, kylskåp, kaffebryggare och enklare köksutrustning. Tv. Gratis wifi och luftkonditionering. Deponering mot avgift. Klinkergolv. Hårtork. Bad/dusch och wc. Balkong. Städning 7 ggr/veckan.


PROGRAM

Dag 1 Ankomst till Rhodos samt incheckning. Gemensam middag på hotellet.

Dag 2 Välkomstmöte, utflykt till Rhodos stad och gemensam middag på lokal restaurang.
I Rhodos stad är den vackra Mandrakihamnen den naturliga samlingsplatsen. Precis vid staden, på båda sidor av öns nordligaste udde, ligger den smala och fina Ellistranden. Gamla stan daterar ända tillbaka till medeltiden och här är det fullt med liv och rörelse hela dagen. Basarer och märkesbutiker ligger om vartannat, och du hittar även flera caféer och restauranger. Här är det trevligt att promenera runt, speciellt på kvällen när folk samlas i barerna och på caféernas uteserveringar längs de smala gatorna. Tillsammans med en skandinavisk talande guide upplever vi de viktigaste sevärdheterna i centrum. Därefter samlas vi på en restaurang för en härlig middag tillsammans.

Dag 3 Denna dag har du på egen hand. Gemensam middag på hotellet.

Dag 4 Utflykt Rhodos höjdpunkter inkl. lunch. Gemensam middag på hotellet.
I dag ska vi besöka några av de platser vi tycker är Rhodos höjdpunkter. Vi börjar dagen med ett besök på den gamla stadion på Rhodos Akropolis. Vi tar oss sedan vidare till den högt belägna och pittoreska byn Embonas där vi äter lunch. Härifrån tar vi oss in i landet till berget Profitis Elias. Vi avslutar med ett besök i den bysantinska kyrkan Agios Nikolaos Fountouki. Den lilla kyrkan, som är en av Rhodos mest kända, har fantastiska väggmålningar.

Dag 5 Denna dag har du på egen hand. Gemensam middag på hotellet.

Dag 6 Halvdagsutflykt Ikoniska skönheter. Gemensam middag på hotellet.
Vi börjar med att ta oss till Kallithea där vi promenerar runt i trädgården med de varma källorna och fontäner. Vi fortsätter sedan till Filerimos, en av tre antika städer på Rhodos. Här har vi möjligheten att promenera längs vägen som kallas Golgata. Där vägen slutar finns ett massivt kors och en imponerande utsikt. Möjlighet att besöka klostret mot en extra avgift.

Dag 7 Denna dag har du på egen hand. Gemensam middag på hotellet.

Dag 8 Utcheckning och hemfärd tillbaka till Sverige.
Idag är det tidig utcheckning från vårt hotell och bussen tar oss till flygplatsen för flyg hemåt nordligare breddgrader. Med oss hem har trevliga minnen och förhoppningsvis även lite nya vänner.

 


PRIS & RESEVILLKOR

Pris 9.390:-* /pers del i  enrumslägenhet

Pris 12.590:- i enrumslägenhet för enskilt bruk

*här kan du välja att dela rum med en av samma kön, skulle det inte bli någon mer så bjuder vi på enkelrumstillägget!

I priset ingår:

Transfer från Norrköping/Linköping-Arlanda t/r
Flyg Arlanda-Rhodos inkl 1 incheckad väska samt måltid ombord
Transfer flyg-hotell t/r
Boende i enrumslägenhet på Dionysos
Halvpension inkl dryck (1/2 flaska vin, öl, vatten)
3 utflykter enligt program
Skandinavisk talande guide på utflykterna (kan med kort varsel ändras till engelsktalande)

Tillägg:

  • Avbeställningsskydd 249:-

Anmälningsavgift: 1500:-

Slutbetalning: 40 dagar innan avresa

Resevillkor: Apollos 

Med reservation för ev. tryckfel samt ändringar som ligger utanför vår kontroll. Observera att ändringar i utflyktsprogrammet kan förekomma ända fram till avresedagen. Större ändringar i programmet förekommer sällan och meddelas vanligtvis i god tid före avresa. Även lokala förhållanden kan göra så att ändringar förekommer nära avresan.

grekland

 

Fler av våra paketresor

Kontakta oss gärna!

Kontakta oss gärna för mer information eller bokning. Det går bra att ringa, mejla eller att besöka något av våra kontor i Norrköping eller Linköping.

011-200 390 resecenter@ntm.eu

Öppettider & hitta till oss