svalbard
Svalbard

Svalbard

19 aug – 24 aug 2020

Upplev kombinationen av orörd vildmark och det goda livet.

Ögruppen Svalbard ligger i Norra ishavet, halvvägs mellan Norge och Nordpolen. Här hittar du orörd arktisk vildmark och ett unikt djurliv i en miljö som är kärv och skör på samma gång. Om sommaren går solen aldrig ner på Svalbard  och här bor nästan lika många isbjörnar som det bor människor. Longyearbyen, som ligger på den största ön Spetsbergen, är en modern stad i miniformat med bra hotell, charmig arkitektur och ett internationellt erkänt museum. Här på toppen av världen ska vi utforska de vackra omgivningarna. En oförglömlig upplevelse i nordpolsregionen.
Boka senast 18 mars och få 1000:- rabatt/pers!
svalbard

Resecenter logga

Om resan

Destination: Europa
Typ av resa: Naturupplevelser

Bokning

Kontakta Resecenter för att boka Svalbard.

Norrköping:
Drottninggatan 66, Norrköping
Tel 011-200 390
Öppet mån-fre 9-17

Linköping:
Tel 013-280 290

Gruppbild NTM Resecenter


www.ntmresecenter.se | resecenter@ntm.eu | Facebook: Resecenter | Instagram: #ntmresecenter

Svalbard

Resefakta

GRUNDINFORMATION

Datum: 19 – 24 augusti
Längd: 6 dagar
Arrangör: Resecenter

PRELIMINÄRA FLYGTIDER
Avresa 19 aug Arlanda – Longyearbyen 07.45-12.40 (byte Oslo)
Hemresa 24 aug Longyearbyen-Arlanda 02.25 -07.05
Flygbolag SAS
Bagage Incheckat bagage 23kg och handbagage 8kg


PROGRAM

Dag 1 Mot Svalbard
Resan startar för våra resenärer från Östergötland med bussanslutning från Linköping eller Norrköping. Från Arlanda flyger vi mot Svalbard och kommer till Longyearbyen till lunchtid. Där väntar vår transferbuss som tar oss till hotell Funken Lodge. Eftermiddagen fri och på kvällen träffas vi för en gemensam middag.

Dag 2 Kulturhistoriskt möte med Longyearbyen.
Vi samlas utanför hotellet där vi blir hämtade. En norsk lokalguide tar oss med på en 3 timmar lång guidning genom en av världens nordligaste bebodda platser. Staden är omgiven av ett fantastiskt polarlandskap. Vi får lära oss om stadens historia, dess flora och fauna samt om livet på Svalbard idag. Vi besöker även Svalbard museum och Galleri Svalbard. Utförs med buss. Varaktighet ca 3 tim
På kvällen samlas vi utanför hotellet för att bege oss till en vildmarksafton i Camp Berentz ca 10 km utanför staden, vid foten av Gruve 7 fjället. Värdarna serverar oss där en
varm middag inkl fri dryck (öl, vin, mineralvatten), kaffe och dessert, under tiden som vi får ett spännande föredrag om världens nu största landlevande rovdjur-isbjörnen. Varaktighet ca 3 tim

Dag 3: Isfjordsafari till Fågelfjäll och Hjortman i 26-fots polarcirkelbåtar och utflykten I Gruvbussens fotspår
På förmiddagen blir ni upphämtade med buss vid hotellet som tar er ner till kajen. Man behöver inte åka särskilt långt ut i fjorden för att uppleva ett spännande äventyr i Arktis. Isfjorden är den näst längsta fjorden på Svalbard och längs den ligger
naturupplevelserna praktiskt taget på rad. Vid kajen väntar öppna och stadiga 26-fots polarcirkelbåtar som först tar oss ut till de mäktiga fågelfjällen där tusentals sjöfåglar häckar juni, juli och augusti. Vidare blir det strandhugg i Grumant och Hiorthamn, två nedlagda gruvsamhällen och ni får ta del av Svalbards fascinerande kolgruvehistoria. ca 3 tim. Utrustning för båtfärden fås på plats. Lunch på egen hand.
På eftermiddagen hämtas vi upp vid hotellet och får en vandring genom Longyearbyen med sin rika gruvhistoria och får höra historien om gruvdriften på Svalbard. Vi går till Gruve 3 som stängde 1996 där allt ser ut som det gjorde när den lämnades. Där får vi möjlighet att prova hur arbetet gick till. Varaktighet 3 tim. Därefter fortsätter vi vidare till Restaurang Kroa där vi äter vi en gemensam 2-rätters middag.

Dag 4: Båttur – Nordenskiöldglaciären och Pyramiden
Vi hämtas vid hotellet för att åka den korta biten till hamnen och går ombord på fartyget. Att segla sakta nordost över mot Nordenskiöldglaciären är en fantastisk upplevelse. Vår destination Pyramiden är en rysk ”gruvstad” där verksamheten lades ner 1998. Allt är intakt även om gatorna är öde, en magisk plats. Under turen passerar vi också Brucebyn, Skansebukta, Svenskhuset på Kapp Thordsen och fågelfjället på Diabas. Under resans gång berättar vår norska guide om natur, historia, jakt och djurliv. Personalen ombord är alltid glada för att få dela med sig av sin kunskap om Svalbard och den arktiska historien. Vi blir serverade en varm måltid ombord, vanligtvis något som grillas på däck. Kiosken och baren ombord är populär där det finns möjlighet att köpa kaffe/te, vatten, choklad och alkoholhaltiga drycker. Turen tar ca 11 timmar
På kvällen samlas vi utanför hotellet för att bli transporterade till Restaurang Nansen där vi äter en gemensam avslutningsmiddag i form av en härlig sommarbuffé.

Dag 5: Dagen fri för egna aktiviteter
Dagen är fri för egna aktiviteter. På kvällen äter vi en gemensam middag vartefter vi så småningom checkar ut från hotellet  och beger oss till flygplatsen för hemresa.

Dag 6: Åter i Sverige
Vi landar på Arlanda kl 07.05 och där väntar bussen för alla som ska till Östergötland. Berikade med nya fantastiska upplevelser säger vi hej då till varandra.


Boendeinformation

Funken Lodge
Detta hotell ligger i Spetsbergen, i den norska, arktiska ögruppen Svalbard. Här erbjuds en fantastisk utsikt, gratis Wi-Fi och gratis våfflor på eftermiddagen. Kostnadsfri tillgång till en relaxavdelning finns också. Hotellet har utsikt över Adventfjorden och Hiortfjellet kan avnjutas från hotelets restaurang. Här serveras en mängd olika franskinspirerade rätter och typiska arktiska specialiteter. Den mysiga loungen har en öppen spis och erbjuder en trevlig miljö för avkoppling med en drink eller snacks. Alla rum på Spitsbergen har en modern inredning med minibar, TV och skrivbord.
Boendets bildgalleri


ÖVRIG INFORMATION

Pass, visum och vaccination: Kontrollera i god tid att ditt pass är giltigt för hela utlandsvistelsen. Svalbard tillhör inte Schengenområdet och därför krävs det att giltigt pass uppvisas. För skandinaviska medborgare krävs inget visum till Svalbard. Medborgare utanför EU uppmanas att kontakta sitt lands ambassad för besked om passregler.
Krav och rekommendationer rörande vaccination är föränderlig information. Kontakta därför din läkare eller vaccinationscentral angående nödvändiga vaccinationer inför resan.

Valuta: Norge har valutan Norska kronor (NOK). Kreditkort accepteras i de flesta affärer och serviceinrättningar, dock ej i mindre byar. Det finns uttagsautomat i Longyearbyen.

Packning: I sommar och höstsäsongen (juni – november) är det nödvändigt att ta med varma och vindtäta ytterkläder, bra skor, mössa, halsduk och vantar. Svalbard har en snitt temperatur på +6 °C på sommaren, men det förekommer ofta att temperaturen sjunker till 0 °C och minusgrader. Det är annars informell klädsel på Svalbard, med undantag för restaurangbesök.

Kläder för utflykten Isfjordsafari: Ni kommer få låna tjocka flytoveraller, skor och mössor/vantar och glasögon. Ni behöver bara era egna varma kläder under för isfjordsafarin.


PRIS & RESEVILLKOR

Pris per person 23900:-

I priset ingår;

  • Flyg från Arlanda – Longyearbyen(via Oslo) tur och retur
  • Transfer flygplats-hotell tur och retur
  • Boende 4 nätter på Funken Lodge inkl. frukost
  •  5 middagar och 1 lunch
  • Utflykter enligt ovan program
  • Svensk reseledare och norsktalande/engelsktalande lokalguider
  • Bussanslutning från Linköping och Norrköping-Arlanda*

*Önskas ej bussanslutning avgår 350:- per person.

Enkelrumstillägg 4900:-
Avbeställningsskydd med ERV: 6% av resans pris
Resevillkor: Resecenters Resevillkor

Anmälningsavgift: 2500:-
Slutbetalning:  60 dagar innan avresa

Med reservation för tryckfel samt ändringar som ligger utom vår kontroll.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


www.ntmresecenter.se | resecenter@ntm.eu | Facebook: Resecenter | Instagram: #ntmresecenter